Öğrenciler sahaya indi

Güncelleme Tarihi:

Öğrenciler sahaya indi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 21, 2017 11:58

Öğrenciler sahaya indi

Haberin Devamı

NİZİP (Gaziantep),(DHA) - ÜNİVERSİTE ve sanayi arasında etkin, gerçekçi ve sonuca ulaşabilen işbirlikleri oluşturmak amacıyla faaliyetlerini sürdüren Nizip Ticaret Odası Nizip Meslek Yüksekokulunda eğitim görmekte olan gıda bölümü öğrencileri için düzenlenen saha programıyla öğrencilerin alana inmesini sağladı.
Üniversite sanayi işbirliği kapsamında Nizip Ticaret Odası tarafından Nizip Meslek Yüksekokulu gıda bölümü öğrencilerinin uygulamaları yerinde görmesi amacıyla bu dönem ilk olarak Nizip Ticaret Odası Disiplin Kurulu Başkanı Bekir Karabacak ve Gümüş Zeytin ve Zeytinyağı firması ziyaret edildi. Üniversite öğrencilerine zeytinin bahçeden sofralara kadar uzanan öyküsünü anlatan Nizip Ticaret Odası Personeli Talip Karabacak ve Gümüş Zeytin Zeytinyağı firması yetkilisi Kadir Gümüş zeytinyağının fabrikada işlenişi hakkında öğrencilere teknik bilgiler de verdi. Ayrıca Zeytinyağının asit değerlerinin ölçümlünü de uygulamalı olarak anlatan Talip Karabacak ve Kadir Gümüş öğrencilerden gelen soruları cevapladı.
Üç yıldan bu yana gerçekleştirilen firma ziyaretlerini öğrencilerin çok benimsediğini söyleyen Nizip Meslek Yüksek Okulu Öğretim Görevlisi Veliddin Çiftçi ise, “Nizip Ticaret Odası ile işbirliğimiz bu dönem de devam etmektedir. Öğrencilerin okuldaki derslerinin gerçek hayattaki uygulamalarını görmelerini, teori ile pratiği bir araya getirerek bilgilerini pekiştirmeleri amacıyla bu tür firma gezileri düzenliyoruz. Bu gezilerimiz, gerek firma sahipleri, gerekse öğrencilerimiz tarafından çok benimsendi. Yapılan üretimlerin aşamaları hakkında bilgi alan öğrenciler, işyeri sahiplerine çeşitli sorular sorarak gerçek hayatta işlerin nasıl yapıldığını yerinde görerek bilgilerini pekiştirdiler. Bu gibi faaliyetlerde bizlerden desteğini esirgemeyen Nizip Ticaret Odası’na ve bizleri firmasında ağırlayan Nizip Ticaret Odası Disiplin Kurulu Başkanı Bekir Karabacak ve Kadir Gümüş’e çok teşekkür ederim" dedi.
Zeytinin zeytinyağına dönüşümünü ve nasıl işlendiğini ayrıntılı olarak yerinde gözlemleyen öğrenciler ise düzenlenen faaliyetten memnun kaldıklarını bu gibi çalışmaların sürekli düzenlenmesini istediler. Öğrenciler, organizasyonu düzenleyen Öğretim Görevlisi Veliddin Çiftçi ve Nizip Ticaret Odası’na teşekkür etti.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!