Öğrenciler projelerini sergiledi

Güncelleme Tarihi:

Öğrenciler projelerini sergiledi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 27, 2017 13:19

Öğrenciler projelerini sergiledi

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu (MYO) tarafından bu yıl 10'uncusu düzenlenen 'Proje Günleri'nde öğrencilerin projeleri sergilendi.

AÜ Teknik Bilimler MYO bahçesinde gerçekleştirilen Proje Günleri'ne Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Altunkaya, Teknik Bilimler MYO Müdürü Doç. Dr. Mehmet Topakcı, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Proje Günleri'nde Teknik Bilimler MYO öğrencilerinin, Sistem Analizi ve Tasarımı dersi kapsamında hazırladıkları depreme dayanıklı amortisörlü bina, konsept itfaiye aracı, çevre dostu üretim sistemi, elektrikli engelli bisikleti, geleceğin teknolojisi 3D yazıcı gibi yaratıcı ve işlevsel 60 proje sergilendi.

Stantlarını tek tek gezerek projeler hakkında bilgi alan Prof. Dr. Mehmet Altunkaya, öğrencileri başarılı çalışmalarından dolayı tebrik etti. Uzman teknikerlerin sektörde önemli bir ihtiyaç olduğunu belirten Prof. Dr. Altunkaya, Teknik Bilimler MYO öğrencilerinin sektöre hazır olduğunu kaydetti.

2004- 2005 akademik yılından bu yana, aralıksız Proje Günleri düzenlendiğini belirten MYO Müdürü Doç. Dr. Mehmet Topakcı ise "Öğrencilerimiz, Sistem Analizi ve Tasarımı dersi kapsamında projeler hazırlıyor ve bu projeler ile sunum yapıyor. Hazırlanan projeler, öğrencilerimizin bilgi birikimlerini yansıtan, uygulamaya yönelik bir sorunun çözümünü hedefliyor. Bu projeler sayesinde öğrencilerimiz, atölye ve laboratuvarlarımızda çalışarak iş becerisini geliştirirken, ekip halinde çalışma, problem çözme, sanayi ile işbirliği geliştirme gibi özellikleri kazanıyor" dedi.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!