Öğrenciler, Nene Hatun ve şehitlerin mezarını ziyaret etti

Güncelleme Tarihi:

Öğrenciler, Nene Hatun ve şehitlerin mezarını ziyaret etti
Oluşturulma Tarihi: Mart 18, 2017 11:45

Öğrenciler, Nene Hatun ve şehitlerin mezarını ziyaret etti

Haberin Devamı

Zafer KUMRU/ERZURUM, (DHA)- ERZURUM'daki Sabancı Ortaokulu öğrencileri, bayrak ve karanfillerle Osmanlı- Rus Savaşı kahramanlarından Nene Hatun'un mezarı ve şehitlikleri ziyaret etti. "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganı atarak ziyarette bulunan Sabancı Ortaokulu öğrencilerinden down sendromlu 10 yaşındaki Hatice Ağırman, şehitler için gözyaşı döktü.
Sarıkamış Harekatı'nda orduya erzak ve mühimmat taşıdıkları ve Çanakkale Savaşları'nda cephede savaşırken şehit düştükleri için mezun veremeyen 128 yaşındaki Erzurum Lisesini örnek alan Yakutiye ilçesindeki Sabancı Ortaokulu'nun 120 öğrencisi, Şehitler haftası nedeniyle gezi düzenledi. Tarih şuuru ve milli kültür bilincini aşılamak için düzenlenen, 3 öğretmenin eşlik ettiği gezide öğrenciler, bayrak ve karanfillerle otobüse binerek yola çıktı. Gezilerinin ilk durağı olan Yanıkdere Şehitliği'ni kapısının kilitli olması sebebiyle ziyaret edemeyen öğrenciler, tarihi Aziziye Tabyası'na gitti.
Osmanlı - Rus Savaşı (1877-78) sırasında, Aziziye Tabyası'nın savunmasına beşikte çocuğunu bırakarak katılan ve kahramanca çarpışan Nene Hatun'un aynı tabyadaki mezarını ziyaret eden öğrencilere Nene Hatun hakkında Türkçe Öğretmeni Ahmet Turan Uzunoğlu bilgi verdi. Karanfil bırakılması ve duanın ardından öğrenciler, Karskapı Şehitliği'ne geçti. Bayraklarla 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez' diye sloganı atan öğrenciler, şehitlerin mezarlarına yine karanfil bıraktı. Bu sırada 5'inci sınıf öğrencisi down sendromlu Hatice Ağırman, ziyaret ettiği Hayrettin Köse'nin mezarı başında dua ederken ağlamaya başladı. Hatice'nin şehitlere duyduğu üzüntü sebebiyle ağladığını öğrenen öğretmenleri, öğrenciyi sakinleştirmeye ve teselli etmeye çalıştı. Sınıf arkadaşları da Hatice'ye sarılarak ağlamasını önledi.
Öğretmen ve öğrencilerin çabaları ile Ağırman normale dönerken öğretmen Ahmet Turan Uzunoğlu, şehitler haftasında cepheye erzak taşıyan 120 kahraman çocuğu temsili olarak anmayı amaçladıklarını bildirdi. Ahmet Turan Uzunoğlu, "Burada bizim için hayatlarını feda eden şehitlerimiz, askerlerimiz, polisler, korucularımız, evlatlarımız var. Biz nefes alalım diye onlar son nefeslerini verdi. Hepsinin ruhu şad olsun" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!