Öğrenciler, meslek gruplarının temsilcileriyle buluştu

Güncelleme Tarihi:

Öğrenciler, meslek gruplarının temsilcileriyle buluştu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 22, 2016 10:13

Öğrenciler, meslek gruplarının temsilcileriyle buluştu

Haberin Devamı

MUĞLA'nın Datça İlçesi'nde, Yüksek Öğrenime Geçiş Sınavı'na (YGS) hazırlanan lise son sınıf öğrencilerine yönelik, 'Meslek Tanıtım Kokteyli' düzenlendi.

Ecevit Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen kokteylde, Datça'daki üç lisede öğrenim gören 160 son sınıf öğrencisi, 40 ayrı meslek grubunun temsilcileriyle buluşup, YGS öncesi tercihlerini belirlemeye çalıştı.

Datça Kaymakamlığı'nın himayesinde Datça İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Özcan Yılmaz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin işbirliğinde düzenlenen Meslek Tanıtım Kokteyli düzenlendi. kokteyle Datça Kaymakamı Vehbi Bakır, Datça Garnizon Komutan Vekili Hava Yarbay Erdim Fahri Zeren, CHP'li Datça Belediye Başkanı Gürsel Uçar, Datça Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Cemal Demirtaş, Datça Devlet Hastanesi Başhekimi Çağatay İnan, Datça İlçe Emniyet Müdürü Cüneyt Bilen ve çeşitli meslek gruplarından davetliler katıldı.

Özcan Yılmaz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Hayriye Şatır, YGS sınavı yaklaşırken öğrencilerin hedef belirlemekte kararsız kaldıklarını tespit ettiklerini belirtip, "Aslında her birinde potansiyel var. Ancak bu potansiyellerini tam anlamıyla kullanamıyorlar. Kendi potansiyellerini yeterince kullanabilseler hepsi iyi yerlere gelebilecek durumdalar. Kaymakamımızın önerisi üzerine böyle bir toplantıyı gerçekleştirdik. İlçemizde 160 lise son sınıf öğrencisi var. 40 ayrı meslek grubundan konuklarımızı buraya davet ettik. YGS öncesi konuklarımızın aracılığıyla, öğrencilerin meslekleri tanımaları ve onlardan alacakları bilgiler ışığında tercihlerini belirlemeleri ve aynı zamanda sınav öncesi bir motivasyon olmasını arzuladık" diye konuştu.

Mehmet ÇİL / DATÇA (Muğla), (DHA)

FOTOĞRAF



 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!