Öğrenciler meslek atölyesinde

Güncelleme Tarihi:

Öğrenciler meslek atölyesinde
Oluşturulma Tarihi: Ocak 02, 2016 12:02

Uğur Okulları, öğrencilerin meslek seçim kararına yardımcı olmak için "Meslek Atölyeleri" projesi başlattı. İzmir genelindeki tüm Uğur Okulları’ndan yüz öğrencinin katıldığı proje sayesinde öğrenciler seçmek istedikleri işin uzmanı ile bir gün geçirerek meslekleri yakından tanıma fırsatı yakaladı.

Haberin Devamı

Uğur Okulları’nda okuyan 10. ve 11. sınıf öğrencilerini kapsayan projede öğrenciler, seçmek istedikleri mesleğin uzmanının yanında bir gün geçirdi. Öğrencilerin velilerinin destek verdiği atölyede; doktor, mimar, mühendis, avukat, oyuncu, yönetici, girişimci, diş hekimi, biyolog vb. meslekleri yapmak isteyen öğrenciler bir gün boyunca mesai yaptı.

Uğur Okulları Genel Müdürü Yücel Yücel "Öğrencilerimizin meslek seçimi öncesinde yetenekleri ve ilgi alanlarını belirleyerek gelecekte doğru seçimleri yapmalarını hedefliyoruz. Öğrencilerimizin seçecekleri mesleğin tüm hayatlarını etkileyeceği bir dönüm noktası olduğunu biliyoruz. Bu süreçte onların sağlıklı kararı verebilmesi için bu projeyi başlattık. Öğrencilerimiz mesleklerin hiç bilmedikleri yönlerini görüyor. Bir gün boyunca bir profesyonelin neler yaptığını onunla birlikte deneyimliyor. İlk aşamada yüz öğrenci ile başladık, hedefimiz okullarımızdaki tüm öğrencileri projeye dahil etmek" dedi.

Meslek Atölyeleri Karşıyaka Uğur Lisesi’nden katılan Ece Sirkeci "Kendimi hep avukat cübbesinin içinde hayal ediyordum. Bu proje ile hayalim gerçekleşti. Bir avukatın işe nasıl başladığını, gün boyunca neler yaptığını, iş temposunu, öğle tatillerini nasıl geçirdiğini ve mesleğin çalışma koşullarının nasıl olduğunu gördüm. Motivasyonum daha da yükseldi. Hedefim iyi bir üniversitenin hukuk fakültesini kazanmak" dedi.

İzmir Uğur Anadolu Lisesi’nden Aslıhan Keleş de "Çocukluğumdan beri bilim adamı olmak istiyorum. Laboratuvarda çalışmak ve yeni buluşlar yapmak istiyorum. Derslerde gördüğümüz konuların gerçek hayattaki uygulamalarını görmek beni çok heyecanlandırdı. Embriyologların ne yaptığını öğrendim, bu mesleği yapmak istediğimden emin oldum" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!