Öğrenciler Matematik Müzesi'nde

Güncelleme Tarihi:

Öğrenciler Matematik Müzesinde
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 28, 2017 10:36

Öğrenciler Matematik Müzesi'nde

Haberin Devamı

 

Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA) - ANTALYA'nın Demre İlçesi'nde ziyarete açılan Gezici Tales Matematik Müzesi, öğrencilerden yoğun ilgi gördü.

Aydın'daki Başarı Koleji'nde bulunan ve dünyadaki 4 müzeden biri olan Tales Matematik Müzesi'nin gezici bölümü Demre'ye geldi. Yunus Emre Ortaokulu matematik öğretmeni Fatih Topakçı'nın girişimleri ve velilerin katkılarıyla getirilen müze Demre Belediyesi Kültür Salonu'nda öğrencilerle buluştu. Müze görevlileri ve matematik öğretmenleri Çiğdem Yücel ve Oğuz Yücel tarafından öğrencilere müzedeki uygulamalar hakkında bilgi verildi.

Müze görevlisi ve matematik öğretmeni Oğuz Yücel, "Gezici müzede 60 matematiksel istasyon var. İstasyonlar matematik ders programlarına göre düzenlenmiş. Önce tanıyorlar, sonra serbest olarak uygulama yapıyorlar. Bu istasyonların başlıcaları Sezar Şifrelemesi, Mimar Sinan ve Da Vinci Köprüsü, Hanoi Kulesi, Kanalizasyon Kapaklarındaki Sır. Müzenin amacı birçok öğrencinin korkusu olan matematiğin kalem, kağıt işi değil, dokunulabilirliğini göstermeye çalışıyoruz. Matematiğin bir oyun olduğunu çocuklara yaparak, yaşayarak öğretmeye çalışıyoruz" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!