Öğrenciler Mars Kampı ile yaz tatilinde bilgilerini unutmayacak

Güncelleme Tarihi:

Öğrenciler Mars Kampı ile yaz tatilinde bilgilerini unutmayacak
Oluşturulma Tarihi: Haziran 12, 2018 15:17

Öğrenciler Mars Kampı ile yaz tatilinde bilgilerini unutmayacak

Haberin Devamı

ANKARA,(DHA)- YAZ tatilinde öğrencilerin akademik bilgilerini unutmaması için Gelecek Araştırmaları Enstitüsü ve Hacettepe Üniversitesi tarafından Mars Kampı başlatıldı. 
Merkezi Ankara'da olan Gelecek Araştırmaları Enstitüsü ve Hacettepe Üniversitesi'nin ortaklaşa düzenlediği Mars Kampının ortaokul öğrencilerinin fen, matematik ve sosyal Bilgiler gibi farklı alanlardaki kavramları, deneyerek, keşfederek öğrenecekleri uygulamalı bir öğrenme ortamı sunduğu belirtildi. Gelecek Araştırmaları Enstitüsü kurucularından Ali Türker, Mars Kampı'nın programını hazırlarken 'yaz unutuşu' riskini de göz önünde bulundurduklarını belirterek şunları söyledi: 
“Beyin çok ekonomik bir organ, kullanmadığını unutuyor ve yeni kavramlara yer açıyor. John Hopkins Üniversitesi'nin çok geniş ölçekte yaptığı araştırmaya göre öğrenme faaliyeti olmadan geçen her ay, eğitim yılında ortalama bir ayda kazanılan fen, matematik ve dil bilgilerinin unutulmasına yol açıyor. Her yıl yaz aylarında oluşan bu kayıp, katlanarak ilerki yıllarda akademik başarının ciddi biçimde düşmesine neden oluyor. Mars Kampı  bu kayıpların önüne geçmekten daha fazlasını, çocukların gelecekte karşılaşması muhtemel sorunlara çözüm geliştirme kapasitesini artırmak için tasarlandı. Kampta, uygulama ve deneyim odaklı bir laboratuvar niteliğinde planlanan sınıflarda gerçekleşecek proje çalışmaları; birlikte okuma, spor, dijital düşünme ve takım kurma etkinlikleriyle de desteklenecek. Çıkış noktamız; Mars'taki olağanüstü koşullar üzerinden öğrencilerin problem çözme, sürdürülebilir modeller kurma, transdisipliner düşünme gibi beceriler kazanmalarını sağlamak."
ÖĞRENCİLERE UZAYDA YİYECEK ÜRETMEYİ, TOPRAKSIZ TARIM ÖĞRETİLECEK
Ali Türker, Mars Kampı'na katılacak 11-14 yaş arası öğrencilerin uzayda yiyecek üretmeyi, topraksız tarımı, uzay şehirleri kurmayı, doğada yön bulmayı, karınca çiftliği kurmayı öğreneceğini söyledi. Ali Türker satranç, spor, yemek ve pasta atölyeleriyle keyifli zaman geçirecek olan öğrencilerin uygulama bilim tarihi kapsamında da Galileo Dürbünü, Galileo Termometresi ve Toriçelli Barometresi'yle ilgili atölye çalışmalarına da katılacağını kaydetti. Kodlama, tasarım odaklı düşünme, robot atölyesi, 3 boyutlu yazıcılarla ilgili çalışmaların da yaz okulunun diğer aktiviteleri arasında yer aldığını bildiren Ali Türker kampın Hacettepe ve ODTÜ'den akademisyenlerin  katkısıyla ikişer haftalık dönemler halinde tüm yaz boyu devam edeceğini söyledi.
Kampı tamamlayan öğrencilerin Mars Öncüsü ve Genç Fütürist sertifikalarını almaya hak kazanacağı bildirildi. 
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!