Öğrenciler küresel sorunlara çözüm aradı

Güncelleme Tarihi:

Öğrenciler küresel sorunlara çözüm aradı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 06, 2017 09:57

Lise öğrencileri tarafından bu yıl 16’ncısı düzenlenen d’MUN Konferası’nda küresel sorunlara çözüm aradı.

Haberin Devamı

Her yıl düzenlenen d’MUN Konferanslarında bu sene 17-19 Kasım’da Antalya’da yapıldı. Doğa Koleji’nin tüm kampüslerindeki 600 liseli ve eğitimcilerin katıldığı etkinlikte küresel sorunlara çözüm arandı. Dünya ülkelerinin öğrenciler tarafından temsil edildiği konferansta gündeme alınan konular, BM’nin çalışma ve oylama prensipleri esas alınarak global bakış açısıyla tartışıldı.

“ÖĞRENCİLERİMİZ DİPLOMASİYİ ÖĞRENİYOR”
Evrensel bir çalışma olan d’MUN Konferansları’nın öğrencilerin hem diplomasiyi öğrenmelerine, hem de gelecekteki kariyerlerine hazırlanmalarına fayda sağladığını belirten Doğa Koleji Genel Müdürü Ali Rıza Lüle, “Amacımız öğrencilerimizin, dünyaya farklı açılardan bakmasını sağlamak. Gençler bu münazarada sadece Birleşmiş Milletler konferansını canlandırmıyor, komiteler oluşturup sosyo-kültürel, ekonomik ve küresel sorunlara diplomatik çözümler üretiyor” dedi. Konferansa katılan öğrencilerin İngilizce’yi akademik düzeyde kullandıklarını da dile getirdi.

Haberin Devamı

‘EN İYİ DELEGE ÖDÜLÜ’ VERİLDİ
d’MUN oturumlarının sonunda akademik anlamda başarılı bir performans sergileyen 15 öğrenci,  ele aldıkları konuyla ilgili rakiplerini geride bırakarak en iyi delege (The Best) ödülünü almaya hak kazandı.  Ödül alan öğrenciler şöyle:

Efe Doruk Yalçın, Aliya Gimatdinova-Acarkent Kampüsü, Arda Özmelek-Yahyakaptan Kampüsü, Ahmet Hakan Dönmez-Acarkent Kampüsü, Tudor Kadir Ayrancı-Yahyakaptan Kampüsü, Saleh Ali Marid Alasadi, Massih Bayat-Alanya Kampüsü, Ali Yunus Türker-Beyoğlu Kampüsü, Öykü Başgut-Çukurambar Kampüsü, Can Aras Uyar-İskenderun Kampüsü, Efe Yiğit Özön-Çayyolu Kampüsü, Fatih Ege Coşkun-Acıbadem Kampüsü, Beste Başgut-Çukurambar Kampüsü, Oğuz Ertürk-Çayyolu Kampüsü ve Umut Kaya-Başiskele Kampüsü.

Doğa Koleji öğrencilerinin küresel gündemleri İngilizce dilinde tartıştıkları konferans, Pearson tarafından ‘’Pearson Assured’’ belgesiyle onaylanmış ve aynı zamanda uluslararası akreditasyona da sahip.

BAKMADAN GEÇME!