Öğrenciler kendi "CNC tezgahı"nı yaptı

Güncelleme Tarihi:

Öğrenciler kendi CNC tezgahını yaptı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 20, 2016 12:52

Yozgat’ın Akdağmadeni ilçesinde bulunan, Akdağmadeni Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Makine Teknolojisi alanı öğretmenleri ve öğrencileri, kendi imkanlarıyla mobilya üretimi ve iç tasarımda kullanılan CNC (Bilgisayarlı Nümerik Kontrol) tezgahı yaptı.

Haberin Devamı

Okulun Makine Teknolojisi alanı öğretmeni Adem Kara ile öğrencileri, okulda eğitim amaçlı kullanılmak üzere 1,5 metreye 1,8 metre boyutlarında, yaklaşık 10 bin lira maliyetle CNC Router tezgahı oluşturdu.     

Adem Kara, hem öğrencilerin pratikte kendilerini geliştirmelerini sağlamak hem de eğitimlerinde kullanmak üzere CNC tezgahı yapmayı kararlaştırdıklarını söyledi. Tezgahın büyük kısmını hurda makine parçalarından bir araya getirdiklerini anlatan Kara, "Bu tezgahı eğitim amaçlı kullanıyoruz. Her türlü işimizi tezgah üzerinde işleyip öğrencilerimize gösterebiliyoruz" dedi.     

Tezgahın elektronik aksamlarını satın aldıklarını, diğer kısımlarını okuldaki imkanlarla yaptıklarını anlatan Kara, piyasa değerinin onda birine mal ettiklerini belirtti. Kara, tezgahta sert çelik malzemeler hariç, pirinç, alüminyum ve ahşap malzemelerde oyma, delme ve kesme işlemlerini yapabildiklerini söyledi.     

Haberin Devamı

Kara, "Tezgahın küçüğünü yapabildiğimiz gibi daha büyüklerini de yapabiliriz. Bu sadece maliyetle alakalı bir şey. Destek verilirse özellikle okullarımızdaki mobilya bölümlerinin ihtiyacı olan CNC tezgahları üretebiliriz" şeklinde konuştu.     

Makine Teknolojisi alanı 3’üncü sınıf öğrencisi Metin Dinç de öğretmenleri ve arkadaşlarıyla kurulumunu yaptıkları makinenin kendilerine eğitim anlamında çok şey kazandırdığını dile getirdi.     

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!