Öğrenciler için ‘ÜNİBUTİK’ açıldı

Güncelleme Tarihi:

Öğrenciler için ‘ÜNİBUTİK’ açıldı
Oluşturulma Tarihi: Mart 16, 2017 15:38

Türk Kızılayı Giresun Şubesi ile Giresun Üniversitesi Kızılay Topluluğu’nca oluşturulan, yeni giysilerin ve ayakkabıların yer aldığı ÜNİBUTİK'ten ihtiyaç sahibi üniversite öğrencileri ücretsiz faydalanacak.

Haberin Devamı

Giresun Üniversitesi Güre Yerleşkesi'ndeki ÜNİBUTİK'e şehit Teğmen Furkan Yayla'nın adı verildi. Giresun Valisi Hasan Karahan, Şehit Teğmen Furkan Yayla ÜNİBUTİK'in açılışında yaptığı konuşmada, üniversite çağında ihtiyaç sahibi gençlere böyle imkanlar sağlamanın güzel bir hizmet olduğunu söyledi.

Öğrencilerin giyim eşyalarını butikten çekinmeden alabileceğini belirten Karahan, "Buradan giyip gidecek, güle güle kullansınlar. Biliyorsunuz ilim yolunda öğrencilere zekat düşermiş. Ne kadar zengin de olsalar da onun için bu konuda bir sıkıntı yok" dedi.     

Türk Kızılayı Giresun Şube Başkanı Murat Cansız, Giresun Üniversitesi Kızılay Topluluğunun iş birliğiyle önemli bir sosyal projeye imza attıklarını belirterek, butiğin açılmasına destek veren Vali Hasan Karahan'a, Türk Kızılayına, Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Coşkun'a ve yardımseverlere teşekkür etti.     

Haberin Devamı

Giresun Üniversitesi Kızılay Topluluğu Akademik Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Züleyha Erişkin, projeyle ihtiyaç sahibi öğrencilere ücretsiz giysi, kıyafet, ayakkabı yardımı yapmayı amaçladıklarını söyleyerek, şunları söyledi:
"Biliyorsunuz bizim kültürümüzde de yardıma ilk önce yakınımızdan başlamamız gerekiyor. Biz de topluluk olarak, en yakınımızdaki öğrenci arkadaşlarımızın burada ihtiyaçlarını karşılamaları için bir butik evi açmayı amaçladık. Asıl amacımız ücretsiz olarak öğrencilerimizin ihtiyaçlarını karşılamak."     

Açılışa, AK Parti Giresun Milletvekili Cemal Öztürk, Türk Kızılayı Genel Sekreter Yardımcısı Ahmet İşgüzar, Giresun Müftüsü Muhittin Oral, Şehit Teğmen Furkan Yayla’nın yakınları ve öğrenciler katıldı.

BAKMADAN GEÇME!