Öğrenciler huzurevi sakinleriyle zihin geliştirici oyun oynadı

Güncelleme Tarihi:

Öğrenciler huzurevi sakinleriyle zihin geliştirici oyun oynadı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 29, 2016 10:17

Öğrenciler huzurevi sakinleriyle zihin geliştirici oyun oynadı

Haberin Devamı

MANİSA Huzurevi Vakfı Dinlenme Evi sakinlerini, ODTÜ Ülkem Koleji'nin strateji oyunları ekibinin yetenekli öğrencileri ziyaret etti. Öğrenciler, yanlarında getirdikleri' Quoridor' ve 'Abalone' isimli zihin oyunları eşliğinde, huzurevi sakinleriyle dakikalarca zaman geçirdi.
ODTÜ Ülkem Koleji'nin zihin oyunlarında başarılı öğrencileri Matematik Zümre Sorumlusu Serkan Ergün, Matematik Öğretmenleri Ferhat Bingöl ve Ezgi Erdem, Halkla İlişkiler Uzmanı İpek Serbest eşliğinde, Manisa Huzerevi Vakfı Dinlenme Evi sakinlerini ziyaret etti. Öğrenciler, yanlarında getirdikleri 'Quoridor' ve 'Abalone' isimli zihin oyunlarıyla huzurevi sakinleriyle dakikalarca zihin oyunu oynadı. Strateji oyunları huzurevi vakfı sakinleri tarafından ilgiyle karşılandı. Ülkemli öğrencilerin oyunu anlatmasının ardından aralarında emekli öğretmenlerin, avukatların, kaymakamların bulunduğu huzurevi sakinleri öğrencilerle oyuna başladı. Dönüşümlü olarak oyun devam etti. Strateji oyunlarının ardından öğrenciler büyüklerine karanfil hediye etti.
STRATEJİ OYUNLARI BEYİNE İYİ GELİYOR
Matematik öğretmeni Ferhat Bingöl, eğitimin sadece sayılar ve harflerden oluşmadığını sosyal sorumluluğun da aşılanması gerektiğini bu amaçla büyükleri ziyaret ettiklerini belirtti.
Matematik Zümre Sorumlusu Serkan Ergün ise zihin oyunlarının insan beynine çok iyi geldiğinin altını çizerek, "Alzheimer Hastalığı için orta yaşlarda risk faktörlerinin azaltılarak fiziksel ve zihinsel aktivitelerin arttırılmasının yararlı olduğu uzmanlar tarafından belirtilmektedir. Bu yıl Dünya Alzheimer Kongresi'nde sunulan yeni bulgulardan biri de orta yaşlarda daha fazla kart oyunları, dama oynayanlar ve bulmaca çözenlerin beyinlerinin daha hacimli olduğu ve zihinsel yetilerinin bu aktiviteleri yapmayanlara göre daha iyi durumda bulunduğudur. Ülkem Koleji matematik zümresi olarak, öğrencilerimizin oynamaktan çok keyif aldıkları strateji oyunlarını huzur evi sakinlerine tanıtıp, Alzheimer Hastalığına karşı farkındalık yaratmaya çalıştık" diye konuştu.

İlker KILIÇASLAN / MANİSA, (DHA)
FOTOĞRAF
 


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!