Öğrenciler hazırladıkları kitabın gelirini şehit yakınlarına bağışladı

Güncelleme Tarihi:

Öğrenciler hazırladıkları kitabın gelirini şehit yakınlarına bağışladı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 25, 2016 17:29

Küçükçekmece On Adım Eğitim Bilimleri Ortaokulunun öğrencileri, 2016 yılı Nisan ayında terör bölgelerinde görev yapan polis ve askerlere duygularını mektuplar yazarak dile getirmek için bir proje başlattı.

Haberin Devamı

Öğrencilerden çok sayıda mektup gelmesi üzerine yazılan mektuplar öğrenci ve öğretmenlerin işbirliği ile kitaba dönüştürüldü. ‘İsimsiz Kahramanlara Mektuplar’ isminde basılan kitap, pek çok yerde satışa çıkarılarak 12 bin lira gelir elde edildi. Öğrenciler, kitabın satışından elde edilen geliri şehit yakınlarına bağışlama kararı alıp İstanbul Emniyet Müdürü Dr. Mustafa Çalışkan’a teslim etmek üzere makamına geldiler.

Emniyet Müdürü Dr. Mustafa Çalışkan, öğrencilerin güzel fikirlerini destek olmaya devam edeceğini belirterek, "Öğrencilerimiz yazdıkları mektupları bastırarak bir kitap oluşturmuşlar. Bu kitabın satışından 12 bin liralık gelir elde etmişler ve bu geliri şehit yakınlarına ulaştırmak istiyorlar. Bunu teslim etmek istediklerini bize ilettikleri zaman cumhurbaşkanımızın da bir talimatı var bir havuzda toplanması yönünde, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımızın öncülük ettiği bir hesap var, bu toplanan paraları oraya yatıracağız. Oradan şehitlerimize ulaştırılacaktır. Bu çok güzel bir fikir, bunun gibi fikirleriniz olursa biz her zaman yanınızda olacağız" dedi. 

Haberin Devamı

Öğrencilere Mardin gezisi sözü verdi

Öğrencilerin Doğu ve Güneydoğu’yu görmesi gerektiğini, oradaki insanların sıcaklığını da hissetmeleri gerektiğine değinen Çalışkan, "Ben Batman’da 5 yıl çalıştım. Oradaki insanların ne denli güzel ve iyi insanlar olduğunu biliyorum. Sizlerin de oradaki o güzel insanları görmeniz için Batman ve Mardin gezisi söz veriyorum. Oranın güzelliklerini gidip görmenizi istiyorum" diye konuştu. Emniyet Müdürü Dr. Mustafa Çalışkan, konuşmasının ardından öğrencileri tek tek tebrik ederek çeşitli hediyeler verdi.

Amacımız, şehit ailelerine yarımcı olmak

Projenin sorumlularından olup mezun olan Halise Yeneroğlu ise, çok şehit oluyordu ve şehit ailelerine yardımcı olabilmek adına projeyi başlattıklarını vurgulayarak, "Ben de bir polis kızıyım, yarın bende böyle bir durumla karşılaşabilirim. Bu düşüncelerle projemizi tamamladık. Bazı kitaplarımız satıldı. Bazı büyüklerimiz ise sırf katkıları olsun diye böyle bir projeye bağışta bulundular" dedi.

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!