Öğrenciler hastalar için söyledi

Güncelleme Tarihi:

Öğrenciler hastalar için söyledi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 05, 2018 15:39

Öğrenciler hastalar için söyledi

Haberin Devamı

 

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA) - AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü öğrencileri, '4 Şubat Dünya Kanser Günü' etkinlikleri kapsamında Atatürk Devlet Hastanesi bahçesinde hastalara moral vermek, farkındalık yaratmak amacıyla müzik dinletisi gerçekleştirildi.

AÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü öğrencileri Utku Batın Eltrut, Buğra Gürsoy, Ahmet Ulutaş, Billur Çobanoğlu, Üzeyir Varzi'den oluşan orkestra, Atatürk Devlet Hastanesi B Blok önünde mini konser verdi. Öğrencilerinden Billur Çobanoğlu, orkestra eşliğinde 'Memleketim', 'Hayat Bayram Olsa', 'Gesi Bağları', 'Sarı Gelin', 'Söyle Buldun mu?', 'Anlamazdın' gibi birçok şarkıyı yorumladı.

B Blok girişi önünde toplanan hasta ve hasta yakınları ile hastane personeli de bazı şarkılara eşlik etti. Konser sırasında hazırlanan 'Kanser Taraması için Ayıracağınız Bir Gün, Hayatınızı Kurtarabilir!' sloganlı broşürler dağıtıldı. Broşürde kansere karşı alınacak tedbirler, kanserin belirtileri sıralandı. Hastane başhekimi Uzm. Dr. Ali Vefa Sayraç ve sağlık görevlileri, vatandaşlara, "Mutlaka kanser taraması yaptırın" önerisinde bulundu, erken teşhisin önemine vurgu yaptı.

Başhekim Uzm. Dr. Ali Vefa Sayraç, kanserin dünya genelinde giderek artan bir sağlık problemi olduğunu, toplumda sosyo ekonomik yüke, bireylerde de maddi-manevi kayıp zorluklara yol açtığının altını çizdi.

Dr. Sayraç, "Ülkemizde sebebi bilinen ölümler sıralamasında kanser en sık görülen ikinci sebep olmuştur. İstatistiklere göre dünya da 14 milyon yeni kanser vakası gelişirken, 8 milyon kişi de yaşamını yitirdi" dedi.

Müzik dinletisi sonunda Uzm. Dr. Ali Vefa Sayraç, öğrencilere çiçek vererek teşekkür etti. Dr. Saniye Gülatan, Dr. Hacer Nur Yüce ve Dr. Canker Ateş de öğrencilere teşekkür belgesi sundu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!