Öğrenciler, güzel şiir okumak için yarıştı

Güncelleme Tarihi:

Öğrenciler, güzel şiir okumak için yarıştı
Oluşturulma Tarihi: Mart 10, 2018 14:10

Öğrenciler, güzel şiir okumak için yarıştı

Haberin Devamı

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA) - OSMANİYE'de üncü eğitim bölgesi ortaokullar arası şiir okuma yarışması yapıldı. Cebelibereket Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe, İl Milli Eğitim Müdürü Ramazan Çelik, kamu kurum ve kuruluşları il müdürleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
3. Eğitim Bölgesi Koordinatörü Okul Müdürü Mehmet Bereketoğlu, açılış konuşmasında, amaçlarının bir şölen havasında öğrencilerin okudukları şiirleri dinlemek olduğunu belirterek, "Düzenlediğimiz şiir yarışmasının konusunu, “Kahramanlık, Bayrak ve Vatan şiirleri oluşturmaktadır" diye konuştu.
İl Milli Eğitim Müdürü Ramazan Çelik ise şiirin dilin kültür aktarımında en temel öğe olduğunu, bu nedenle sadece eğitim öğretimin sınıf içerisinde yapılmadığını her alanda yapıldığını ve bu tür faaliyetler yapılmakta da olduğunu belirtti. Müdür Çelik, öğrencilere vatanı, ülkeyi, bayrağı ve milleti sevmeyi sevdirmeyi amaçlandığını belirterti.
Açılış konuşmalarının ardından yarışma başladı ve ortaokul öğrencileri “Kahramanlık, Bayrak ve Vatan" konulu şiirlerini okuyarak, performanslarını sergilediler.
Programın devamında, yarışmaya katılarak şiirlerini okuyan tüm öğrenciler sahneye davet edildi. Etkinliğin son bölümünde, tüm yarışmacılara İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mılla Katık plaket verirken, yarışmada jüri tarafından yapılan değerlendirme sonunda, Jüri Mansiyon ödülünü iki öğrenci Remzi Özer Yatılı Bölge Ortaokulu öğrencisi Buse Evin ve Cebelibereket Ortaokulu Öğrencisi Merve Uçar seçildi. Ödüllerini ise İl Kültür Turizm Müdürü Burhan Torun ve Ziraat Odası Başkan Vekili Husamettin Keskiner verdi.Yarışmada, Karacaoğlan Ortaokulu öğrencisi Hilal Özgün Birinci, Özel Yavuzhan Ortaokulu öğrencisi Rüya Nur Bozan ikinci olurken, Namık Kemal Ortaokulu Öğrencisi Ayşegül Gök ise üçüncü oldu. Birinci yarım, ikinci çeyrek ve üçüncü ise gram altın ile ödüllendirildi. Ödüllerini İl Milli Eğitim Müdürü Ramazan Çelik vererek öğrencileri tebrik etti. Etkinlik, günün anısına çektirilen hatıra fotoğrafı ile son buldu.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!