Öğrenciler geliştirdikleri projeleri görücüye çıkardı

Güncelleme Tarihi:

Öğrenciler geliştirdikleri projeleri görücüye çıkardı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 26, 2017 10:56

Öğrenciler geliştirdikleri projeleri görücüye çıkardı

Haberin Devamı

MERSİN Üniversitesi ile Sanayici ve İşadamları Derneği (MESİAD) iş birliğiyle düzenlenen Proje Pazarı'nda birbirinden ilginç projeler görücüye çıktı. Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu bahçesinde düzenlenen etkinlikte yaklaşık 120 proje sergilendi.
Ticarileştirme potansiyeline sahip, ekonomik getirileri olan, uygulamaya yönelik projelerin tanıtılması amacıyla düzenlenen etkinliğe, üretim ve ürün geliştirme amacıyla araştırma ve geliştirme ihtiyacı duyan çeşitli projeler katıldı. Elektrik, Endüstriyel Otomasyon, Makine, Bilgisayar Teknolojisi ve Programlama, Mobilya ve Dekorasyon, Cam-Seramik ve Kuaförlük programı son sınıf öğrencileri hazırladıkları projeleri sundu. Ziyaretçilere ürünlerini tanıtan sunumlar yapan öğrenciler arasında, Geleceğin Programcıları Geleceği Kodluyor Derneği ve Gifted Coder Mersin ekibi de yer aldı.
Kuyumculuk ve Takı Tasarımı Programı öğrencileri, tasarımlarının kendilerine ait olduğu birbirinden farklı çalışmalar sunarken, Saç Bakımı ve Güzellik Programı öğrencileri de yaptıkları saç ve makyaj tasarımlarını bir defile ile sundu. Elektrik Programı’ndan Işık İzi Takip Eden Robot, İşitme Engellileri Derse Odaklandıran Cihaz, Otobanlarda Piezo Sistemli Elektrik Üreteç, Elektronik Teknolojisi Programı’ndan Güneşi Takip Eden Güneş Paneli Sistemi, Hidrojen Makinesi, Gıda Teknolojisi Programından İçecek Kutularında Pratik Uygulamalar, Meyve Atıklarından Estetik Mumlar, Makine Programı’ndan Dikey Eksenli Rüzgar Tribünü, Alüminyum Atık Geri Dönüşüm Projesi en dikkat çeken projelerden oldu. 

MERSİN, (DHA)
(FOTOĞRAF)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!