Öğrenciler EXPO 2016’da geleceği korumayı öğreniyor

Güncelleme Tarihi:

Öğrenciler EXPO 2016’da geleceği korumayı öğreniyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 2016 16:43

EXPO 2016 Antalya kapsamında açılan "Geleceğimi Koruyorum" projesine ait eğitim atölyesi öğrencilerden büyük ilgi görüyor. Yaklaşık bir saat süren eğitim programına katılan çocuklara, toprak ve su kaynaklarının korunmasına yönelik bilgi veriliyor.

Haberin Devamı

Expo 2016 Antalya sergi alanında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı’nın işbirliğinde hayata geçirilen ’Geleceğimi Koruyorum’ projesine ait eğitim atölyesi çocuklardan büyük ilgi görüyor.

Laboratuvar görünümündeki proje atölyesine gelen öğrencilere toprak ve toprak oluşumu, toprak canlıları, erozyon ve su döngüsü anlatılıyor. Çocuklara ayrıca toprak ve su kaynaklarının korunmasının önemi ve nasıl korunacağı hakkında bilgiler veriliyor. Bu bilinci artırmaya yönelik olarak da çeşitli deneyler yapılıyor.

Çocuklara yönelik eğitim yaklaşık bir saat sürüyor. Doğa bilincinin aşılanmasına yönelik interaktif eğitim kapsamında çocuklara çeşitli sorular soruluyor. Onlar da fikirlerini açıklayarak arkadaşlarıyla paylaşıyor.

Haberin Devamı

Kemal Dedeman İlkokulu öğrencileri de öğretmenleri eşliğinde ’Geleceğimi Koruyorum’ atölyesine gelerek çeşitli deneyler yaptı. Eğitim sonunda sertifikalarını alan öğrencilere, içerisinde yeşil defter, kalem, şapka ve tişört yer alan çantalar hediye edildi.

Geleceğimi Koruyorum Atölyesi etkinlik sorumlusu Furkan Yurduseven, bugüne kadar 3 bin 251 öğrenciye eğitim verildiğini belirterek, gördükleri ilgiden memnun olduklarını söyledi.

 

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!