Öğrenciler, çöpe atılan ekmeğe talip oldular

Güncelleme Tarihi:

Öğrenciler, çöpe atılan ekmeğe talip oldular
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 05, 2017 10:10

Öğrenciler, çöpe atılan ekmeğe talip oldular

Haberin Devamı

KARS, (DHA)- KARS Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği son sınıf öğrencileri, sokak hayvanlarına yönelik 'Ekmeğini ver can ver' Sosyal Proje dersini hayata geçirdi. Projeyle hazırlanan çöp kutularına bırakılacak bayat ekmekler, hayvan barınaklarına götürülecek.
KAÜ Sosyal Bilimler Enstitü Müdürü Yrd. Doç. Dr. Yaşar Kop öncülüğünde projeyi hazırlayan öğrenciler Ayşe Naz, Ezgi Taşdemir, Ceylan Yıldırım, Fatime İksamuk, Hümeyra Karabağ, Merve Yolcu ve Emine Karakaş, Kars Belediyesi'nin destekleriyle hazırlanan çöp kutuları zabıta ekiplerinin yardımıyla Bayrampaşa TOKİ, Digor Yolu TOKİ, Serhat Kent Site, Emlak Konutları, Yıldız Kent, Subatan Polis Lojmanları, Mavi Kent, Çelik Konutları ve Lale Kent Site civarına astılar.
Yrd. Doç. Dr. Yaşar Kop, Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Ana Bilim dalında Sosyal Proje Geliştirme Dersinde 74'üncü projeyi hayata geçirdiklerini söyledi. 'Ekmeğini ver can ver' projesinin de bu senenin ikinci projesi olduğunu ifade eden Yrd. Doç. Dr. Yaşar Kop, çalışmanın amacını şöyle açıkladı:
"Projenin ismi 'Ekmeğini ver can ver.' Bildiğiniz gibi maalesef son dönemlerde tüketimle beraber israf çok arttı. Amacımız kendimiz gibi bunu yiyemeyen, konuşamayan, eli olmayan, dili olmayan, ağzı olamayan hayvanların da karnını doyurabilmek. Bunun için arkadaşlarla ne yapabiliriz diye düşündük? Verdiğimiz karar ise, bayat ekmekleri biriktirerek, çöpe atılmasına engel olup bunları hayvan barınağında kimsesiz ve belediyenin kendi imkanlarıyla karınlarını doyurduğu bu hayvanlara verebilmek oldu. Sloganımız elbette ki 'Ekmeğini Ver Can Ver'di ama, bir de şöyle düşündük; Kime vereceğiz bunu? Hayvanlara. Ne kazanacağız? Sevap. Sevap bizi nereye götürür? Cennete. O halde, demek ne yapmamız lazım? Yaşadığımız yeri cennet yapabiliriz. Bu çok küçük bir şeyle de olabilir, büyük bir şeyle de. Arkadaşlarımızla beraber kendi harçlıklarıyla çöp kovalarını aldık. Pedallarını çıkardık, baskıdan geçirdik. Üzerlerine afişlerimizi astık ve Kars'ın önemli sitelerinin her birinin içerisine bunları yerleştirerek en azından hedefimize gitmeyi amaçlıyoruz. Yardımcı olan belediye, üniversitesi, Eğitim Fakültesi Dekanlığı ve en önemlisi benim Sosyal Bilgiler dördüncü sınıf öğrencilerine ço teşekkür ediyorum."
Sosyal Bilgiler Öğretmenliği son sınıf öğrencilerden Ayşe Naz ise, "Bizler bu projeyi Kars'ta bulunduğumuz için yaptık. Çünkü 7-8 ay kış. Çevreye baktığımız zaman hayvanların aç olduğunu görüyoruz. Bu yüzden böyle bir projeyi yapmak istedik. Bu proje kapsamında toplanan ekmekler hayvan barınaklarına gidecek. Hayvan barınaklarına gittiği zaman hayvanlar beslenecekler. Bu yüzden biz Belediye ile iş birliği yaptık. Yaptığımız projede neler olduğunu düşündükçe çok mutlu oluyoruz" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!