Öğrenciler çevre kirliliğini araştırdı

Güncelleme Tarihi:

Öğrenciler çevre kirliliğini araştırdı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 28, 2016 11:55

İstanbul’da bir özel okulun İlkokul 4’üncü sınıf öğrencileri bu yıl 10’uncu kez hazırlandıkları sergi ünitesinde dünyanın en önemli tehlikeleri arasında yer alan çevre kirliliğine dikkat çekti.

Haberin Devamı

Öğrenciler çevre kirliliğine dikkat çekmek için araştırma yaptı. Arel Koleji öğrencileri alanlar üstü sorgulama sürecine girmeleri ve bu konulara çözüm bulmaları amacıyla gerçekleştirilen PYP Sergi Ünitesi Paylaşımı’nda çevre kirliliğini ele aldı. Öğrenciler araştırmalarının sonuçlarını çok sayıda öğrenci ve velinin katılımıyla okulda düzenlenen bir sunumla paylaştı. Araştırmalarını hava, su ve toprak kirliliği olarak üç aşamada yapan öğrenciler dünyayı bekleyen tehlikeleri gözler önüne serdi. Küçükçekmece gölüne giderek çevre kirliliğine dair çeşitli örnekler ve çevredeki çöpleri topladı. Velilere toprak kirliliğine dikkat çekmek için atık kâğıtlardan yapılan ve içinde çeşitli bitkilerin tohumları bulunan toplar hediye edildi. Hava ve su kirliliğine karşı farkındalık yaratmak için de üzerinde sloganlar yazan balonlar ve sular dağıtıldı.

Haberin Devamı

Öğrenciler ayrıca sergi üniteleri kapsamında okulda gerçekleştirdikleri kermeslerden elde ettikleri geliri LÖSEV (Lösemili Çocuklar Vakfı) ve HAYTAP (Hayvan Hakları Federasyonu) vakıflarına bağışladı. Öğrenciler sunumlarını müzik, dans ve tiyatro eşliğinde gerçekleştirdi. Daha önceki yıllarda da erozyon, sular, eğitim, bulaşıcı hastalıklar, enerji, kanser, geri dönüşüm gibi konularda da çalışmalar yapıldı.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!