Öğrenciler Belediye Başkanı Gürkan’ı ziyaret etti

Güncelleme Tarihi:

Öğrenciler Belediye Başkanı Gürkan’ı ziyaret etti
Oluşturulma Tarihi: Mart 23, 2017 14:35

Öğrenciler Belediye Başkanı Gürkan’ı ziyaret etti

Haberin Devamı

EDİRNE,(DHA)- EDİRNE Belediye Başkanı Recep Gürkan’ı ziyaret eden İstiklal Ortaokul öğrencileri, Edirne ve belediye başkanı hakkında merak ettiklerini sordu.

İstiklal Ortaokul öğrencileri Emin Bayraktar, Alberk Güren, İdil İğidi, Elif Demir, Günay Yamaç Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ı ziyaret ettiler. Öğrenciler, Başkan Gürkan’a Edirne’nin ekonomisi için yapılacak turizm çalışmaları, Meriç ve Tunca nehirlerinde yaşanan taşkınlar, minibüs duraklarına kütüphane çalışmaları, hayvan barınakları, çocuk parkları hakkında sorular sordu. Kendisine yapılan ziyaretten duyduğu memnuniyeti diye getiren Başkan Gürkan, öğrencilere ilk olarak Edirne ekonomisi hakkında bilgi verdi. Gürkan, 2013 sonu rakamlarına göre Dünya’da en çok turist çeken 100 şehirler sıralamasında Edirne 3 milyon 90 bin turist ile 60’ıncı sırada, 2014 yılında da Dünya’da en çok turist çeken 100 şehir arasında yüzde 3.2 artışla 3 milyon 192 bin turiste ev sahipliği yaptığını söyledi.

Öğrencilere, Edirne Belediyesi Dost Eller Dayanışma Evi’ne ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması için kullanılmayan ama kullanılabilir durumda olan giysi, oyunca ve kitapları bağışlayabileceklerini belirten Gürkan, minibüs duraklarına kütüphane kurmayı çok istediklerini ve bununla ilgili çalışmaların devam ettiğini söyledi. Gürkan, Trakya’nın en iyi hayvan barınağına sahip olduklarını belirterek, çocuk parklarının yenilenme çalışmalarının ise devam ettiğini anlattı.

Öğrencilerin Başkan Gürkan’a çalışma saatlerini sorması üzerine Gürkan, “Sabah evden çıkıyorum. Edirne’nin belli bir bölgesini geziyorum. Saat 10.00’da belediyeye geliyorum. Gün içinde programlar alıyor, belediyeden ayrılıyorum; sonra tekrar geliyor akşam 10.00’da ayrılıyorum” dedi. Öğrenciler daha sonra Atatürk Odası’nı ziyaret etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!