Öğrenci servis yöneticileri bilgilendirildi

Güncelleme Tarihi:

Öğrenci servis yöneticileri bilgilendirildi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 12, 2017 14:34

Öğrenci servis yöneticileri bilgilendirildi

Haberin Devamı

HATAY’ın Reyhanlı İlçesinde Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Büro Amirliği tarafından servis şoförlerine öğrenci taşımacılığı ile ilgili ayrıntılı bilgi verildi.

Trafik Denetleme Büro Amiri Komiser Yardımcısı Abbas Tanyeri, Emniyet Müdürlüğü salonunda yapılan toplantıda servis şoförlerine trafik kuralları, okul servisi yönetmenliği ve servis sürücülerinin uyması gereken kurallar hakkında bilgiler verdi. Emniyet kemeri kullanımının yanı sıra hız sınırı, ışık ihlali, araçların modifiye edilmemesi, gürültü kirliliği gibi önemli konularda dikkatli olunmasını istedi.

Trafikte kurallara uymayanların ilçe genelindeki denetimler ve plaka tanıma sistemi (PTS)  kameralarla tespit edilip gerekli yasal uygulamanın yapılacağını belirten Tanyeri, okulların açılması ile servis denetimlerinin sıkı şekilde yapılacağını bu konuda emniyet mensuplarına yardımcı olunmasını istedi.
Ayrıca, öğrenci taşıyan Suriyeli servis araçları da Türk araçlarındaki mevzuatlara göre uygun hale getirilmesinin zorunlu olduğunu, ticari ve okul servisleri olarak öğrencilere, vatandaşlara diğer sürücülere örnek olunması ve öğrenci velilerine güven verilmesi için kurallara uyularak daha duyarlı hizmet verilmesinin yanı sıra servis araçlarında Trafik Tescil Denetlemenin verdiği plakaların geçerli olacağı kaydedildi. Eğitim öğretim süresince öğrencilerin ve diğer sürücülerin güvenliğinin sağlanması ve trafiğin tehlikeye düşürülmemesi için sürücülerin daha dikkatli olması gerektiği hatırlatıldı.

 

Ferhat DERVİŞOĞLU/REYHANLI(Hatay),(DHA)-

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!