’Öğrenci Proje Günleri’ başladı

Güncelleme Tarihi:

’Öğrenci Proje Günleri’ başladı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 12, 2016 17:06

Atatürk Üniversitesi Mühendislik Fakültesinin düzenlediği üçüncü ’Öğrenci Proje Günleri’ başladı. Yaklaşık bin öğrencinin hazırladığı 63 projede, çeşitli tasarımlar gerçekleştirilerek sorunlara çözümler bulunuyor. Mühendislik Fakültesi’ndeki tüm bölümlerin katıldığı Proje Günleri’ne yaklaşık on bin kişinin ziyaret etmesi bekleniyor.

Haberin Devamı

Atatürk Üniversitesi tarafından yeni yaptırılan peyzaj alanında açılışı yapılan Öğrenci Proje Günleri’ne, Atatürk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Takkac, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yaşar Totik, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Proje Günleri’nin açılışını yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Takkac, "Mühendislik Fakültemizin proje şenliği, geleneksel bir gidişle daha iyi ürünlerle, her geçen yıl yeni fikirlerle, yeni üretimlerle, yeni tasarımlarla bizim göğsümüzü kabartan ve gururlandıran bir etkinlik. Atatürk Üniversitesi’nde bilimsel çalışmaların sürekli var olduğunu ve devam ettiğini gösteren bir uygulama. Uygulamayı sahiplenerek özveri ile yürüten  dekana, yönetimine ve fakültemizin bu projelerde görev alan hocalarımıza teşekkür etmek istiyorum. Daha iyi projelerle gelecekte de devam edeceğine olan inancımı belirtmek isterim" diye konuştu.

Haberin Devamı

Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yaşar Totik ise günlük hayata bakıldığında insanların ihtiyaçlarının sürekli artmakta ve çok çeşitlilik arz ettiğini bildirdi. İhtiyaçları en aza indiren meslek dallarından birinin mühendislik olduğuna dikkati çeken Prof. Dr. Totik şunları söyledi:

"Mühendisliğin amacı, insanların ihtiyaçlarını en aza indirebilmek için yapmış olduğu yeni üretim ya da yeni ürünlerle bunu insanlığa sunmak. Bu ihtiyaçları en az seviyeye indirmek için yoğun bir uğraş verilmekte. Yeni bir ürün üretilirken ilki, düşünce aşamasıdır. Daha sonra tasarım ve en son adımı ise imalat aşamasıdır. Proje şenliğinde bizler yeni ürünlerin ilk aşamasından başlayıp son aşamasına kadar portatif ürünleri üreterek öğrenci arkadaşlarımızla ve buradaki sunumu planladık. Bu şenlik artık geleneksel hale geldi. Arkadaşlarımıza fırsat verilmesi durumunda neler yapacaklarını bizlere ispat ettiler. Proje şenliğinin ülkemizin aydınlığı için çalışan gençlerine, fakültemize ve üniversitemize hayırlı olmasını diliyorum. Bizlere her türlü desteği sağlayan Rektörümüz Prof. Dr. Hikmet Koçak’a ve ekibine çok teşekkür ediyorum."

 

 

 

 

 

BAKMADAN GEÇME!