Öğrenci polisler uyardı

Güncelleme Tarihi:

Öğrenci polisler uyardı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 11, 2017 14:00

Öğrenci polisler uyardı

Haberin Devamı

Zafer KUMRU / ERZURUM, (DHA)-Erzurum Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen 'Trafiğe Saygı' konulu etkinlikte, öğrenciler jandarma ve polis üniforması giyerek Yakutiye Kent merkezinde sürücüleri denetledi.
    6-14 Mayıs Trafik Haftası çerçevesinde 100 öğrenci ile yapılan uygulamada seyir halinde cep telefonu ile konuşan, emniyet kemeri takmayan sürücüler öğrenciler tarafından uyarıldı. Uygulamadan memnun olduklarını belirten bazı sürücüler, "Çocuklarımıza teşekkür ediyoruz. Bizleri uyardılar ve emniyet kemerimizi taktık" dedi.
    Öğrencilerin sorumluluk bilincini kazanması anlamında böyle bir uygulama yaptıklarını belirten Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdür Vekili Başkomiser Zeki Özkan, "Bu tür uygulamalar çocukları trafik konusunda ileride sorumlu bir birey olarak yetişmelerini sağlayacak. Bunun yanı sıra sürücülerde çocuklardan almış oldukları uyarılarla biraz gurur meselesi yapmak suretiyle kurallara uyma alışkanlığını geliştirmek amacıyla amaçlanmıştır. Çocuklar tarafından uyarılan sürücülerin polis tarafından ikaz edilen sürücüden daha fazla etkilendiğini görüyoruz" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!