Öğrenci, öğretmen ve velilere okul malzemelerinin güvenliği anlatıldı

Güncelleme Tarihi:

Öğrenci, öğretmen ve velilere okul malzemelerinin güvenliği anlatıldı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 14, 2017 13:06

Öğrenci, öğretmen ve velilere okul malzemelerinin güvenliği anlatıldı

Haberin Devamı

Erhan GÖĞEM/ KIRIKKALE, (DHA)-KIRIKKALE'de öğretmen, öğrenci ve velilere kırtasiye ürünleri ve okul malzemelerinin güvenilirliği konusunda bilgi verildi. 
    Kırıkkale Ticaret İl Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Atatürk Ortaokulunda öğretmen,öğrenci ve velilelere okul malzemelerinin ürün güvenliği  hakkında bilgilendirme toplantısı yapıldı. Ticaret İl Müdürü Seyfettin Çetiner  "Tekstil, hazır giyim, ayakkabı, çanta, kırtasiye  malzemeleri, çocukların kullanım ve bakımına yönelik ürünler, oyuncaklar, kağıt ürünlerinin denetimi bakanlığımızın denetim elemanları tarafından yapılmaktadır." dedi. 

    Gümrük ve Ticaret Uzmanı Pelin Tark yaptığı sunumda merdivenaltı olark bilinen markası-modeli belli olmayan ürünlerin tercih edilmemesi konusunda alileleri ve öğretmenleri uyardı. Pelin Tark okul kıyafetleri ve ayakkabılarda güvenlik unsurları ve içerik etiket okuma bulundurma zorunluluğu olduğunu vurgulayarak tüketicilerin sahip olduğu haklar hakkında bilgi verdi. Pelin Tark şöyle konuştu:
    "Üretici/ithalatçısının açık adının ve adresinin bulunduğu ürünler tercih edilmelidir. Kırtasiye malzemeleri fiziksel ve kimyasal özellikleri bakımından güvenli olmak zorundadır. Kırtasiye malzemelerinin parçalarının ve yaylarının fiziksel yaralanma riskini en aza indirecek şekilde üretilmesi gerekir. Ahşap esaslı ve bitki orijinli malzemelerde böcek tahribatı ve çürük bulunmaması, bu ürünlerin hijyenik olması gerekir.  Oyuncak şeklinde olan kırtasiye ürünlerinde 'CE' belgesi bulunup bulunmadığı kontrol edilmelidir.Satın alınan kırtasiye ürünlerinde özellikle boya kalemlerinde 'EN 71' standardına uygundur'  ibaresinin bulunup bulunmadığına bakılmalıdır. Çocuklar uçan balonlar, su maymunu, yiyecek taklidi ürünlerin piyasaya sürülmesi yasaktır. Bu ürünlerde ürünlerin içeriğini gösteren etiketler ve işaretlemelerin Türkçe olarak ve kolay okunabilir bir şekilde olması zorunludur. Tüketicilerimiz bu ürünleri satın alırken etiketlerinde yer alan bilgiler ışığında satın alma kararını vermelidir. Uçan balonlarda helyum gazı yerine farklı maddelerle dolum yapıldığında patlama ve yanma tehlikesi oluşmaktadır. Uçan balonlara alırken dikkatli olunmalıdır." 

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!