Öğrenci İşi’ne ödül

Güncelleme Tarihi:

Öğrenci İşi’ne ödül
Oluşturulma Tarihi: Haziran 13, 2016 15:24

Uşak Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ali Çağlar Deniz, İstanbul’a okumak için gelen üniversite öğrencilerinin uyum sağlama taktiklerini ele aldığı ‘Öğrenci İşi’ adlı kitapla ödül aldı.

Haberin Devamı

Gazi Üniversitesi ve Adnan Menderes Üniversitesi işbirliği, Sağlık, Çevre ve Şehircilik ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlıkları’nın desteğiyle KKTC Bafra’da düzenlenen ‘Uluslararası Şehir, Çevre, Sağlık Kongresi’nde akademik ödül yarışması düzenlendi. Kongrenin bilimsel kurulu tarafından şehir, çevre ve sağlık alanlarında akademik faaliyetlerde bulunan akademisyenlere verileceği duyurulan akademik ödüle Uşak Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ali Çağlar Deniz’in, İstanbul’a okumak için gelen üniversite öğrencilerinin uyum sağlama taktiklerini ele aldığı ‘Öğrenci İşi’ isimli kitabı layık görüldü. Deniz, 2015 yılında da kitabıyla aynı adı taşıyan bir belgeselde danışmanlık yapmıştı.

Ödül aldığı kitabı hakkında bilgi veren Deniz, "İstanbul’a, sadece Türkiye’nin değil, dünyanın da en büyük kentlerinden birine okumaya gelmek, sadece derslerle, hayat gailesiyle değil bir metropol olan İstanbul ile de mücadele etmek. Kitabımda gençlerin sosyal ve kültürel sermayelerine göre değişip değişmediğini, ideolojik veya dini gruplara üye olunmasıyla farklılaşıp farklılaşmadığını etraflı şekilde değerlendirerek bunları gündelik hayat teorisi çerçevesiyle ele aldım. Dolayısıyla üniversite gençliğinin kültürel özelliklerine, gündelik yaşamlarını sürdürürken neleri dikkate alıp almadıklarına, aralarındaki sembolik dile ve bunun taşıdığı anlamlara da dikkat çektim" dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!