Oğlunun yolda bulduğu içinde 21 bin 800 TL bulunan çantayı polise teslim etti

Güncelleme Tarihi:

Oğlunun yolda bulduğu içinde 21 bin 800 TL bulunan çantayı polise teslim etti
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 24, 2016 10:31

Oğlunun yolda bulduğu içinde 21 bin 800 TL bulunan çantayı polise teslim etti

Haberin Devamı

Turgay İPEK/ERZURUM, (DHA)- ERZURUM'da oğlunun yolda bulup getirdiği 21 bin 800 lirayı götürüp polise teslim eden Sebahattin Kaplan'a çok sayıda kutlama geldi.
Merkez Yakutiye İlçesi'ndeki Şimşek İş Merkezi'nde berber, evli ve 2 çocuk babası 40 yaşındaki Sebahattin Kaplan'ın, yanında çıraklık yapan oğlu Muhammet Burak, 15 Ağustos günü Aşağı Köşk Mahallesi'ndeki evlerinden çıkıp iş yerine giderken Dere Mahallesi'nde bir çanta buldu. Çantanın para ile dolu olduğunu gören lise 1'inci sınıf öğrencisi Muhammet Burak berber dükkanına giderek çantayı babasına teslim ederken, "Yolda buldum. İçine açıp baktığımda para vardı. Ne yapacağımı bilemedim ve sana getirdim" dedi.
Müşterilerin tıraşını bitiren Sebahattin Kaplan, oğlu ile birlikte Gürcükapı Polis Merkezi'ne gitti. Kaplan, polislere para dolu çantayı teslim etti. Parayı kaybeden ve öğretmen olduğu belirtilen bir kişi, Polis Merkezine giderek, kaybettiği çantayı teslim aldı. Polis ve çevredeki esnafın, müşterilerinin takdiri ile karşılaştıklarını belirten Berber Sebahattin Kaplan şunları söyledi:
"Herkesin yapması gerektiği gibi çantayı ve oğlumu alıp karakola götürdüm. Olayı anlatıp polise teslim ettim. 23 Ağustos günü paranın sahibi bulundu. Paranın sahibi işyerime gelip bana teşekkür etti ve o sırada iş yerinde olmayan oğluma da bir hediye vereceğini bildirdi. Çantayı almakta niye geç kaldıklarını sorduğumda, cenaze için İzmir'e gittiğini, orada fark ettiklerini, tören nedeniyle geç kaldığını söyledi. Paranın sahibi bulunduğu için çok mutluyum. Şu anda 100 bin lira kadar borcum var. Ama haram parayla borcumu kapatmayı düşünemezdim. Allah bize can sağlığı versin. Borcumuzu öderiz."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!