Oğlunun sünnetinde toplanan parayla okul yaptırdı

Güncelleme Tarihi:

Oğlunun sünnetinde toplanan parayla okul yaptırdı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 20, 2016 16:37

Oğlunun sünnetinde toplanan parayla okul yaptırdı

Haberin Devamı

KARS, (DHA)- ULAŞTIRMA, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Kars merkeze bağlı Bacalı Köyü'nde, SBK Holding Başkanı Sezgin Baran Korkmaz'ın oğlunun sünnetinde toplanan paralarla yaptırdığı 12 derslikli okulun açılış törenine katıldı.
SBK Holding Başkanı Sezgin Baran Korkmaz, oğlu Deniz’in sünnet düğününde verdiği sözü tuttu. Düğünde toplanan takılara kendisi de önemli miktarda katkı sağlayan Sezgin Baran Korkmaz, Bacalı Köyü’ne 12 derslikli okul yaptırdı. Okul, bugün, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’ın katıldığı törenle açıldı.
Bakan Arslan geçen yıl Kars milletvekilliği yaptığı dönemde yine Sezgin Baran Korkmaz tarafından yaptırılan 24 derslikli Cevriye Tatiş Ortaokulu’nun da açılışını AK Parti Kars milletvekili Selahattin Beyribey ile birlikte yapmıştı. Sezgin Baran Korkmaz Kars’ta ayrıca, annesi Rahime Korkmaz'ın adına taşıyan 300 öğrencinin kalabileceği Rahime Korkmaz Yükseköğretim Erkek Öğrenci Yurdu ile 1 lise ve 2 anaokulu da eğitimin hizmetine sunmuştu.
SBK Holding Başkanı Sezgin Baran Korkmaz, Karslı bir ailenin okuyamamış çocuğu olarak İstanbul’a geldiği yıllarda yoksulluk çektiğini, banklarda yattığını anlattı. Yıllar geçip iş hayatında başarılı olduktan sonra banklarda yattığı o günlerden bugünlere taşıdığı tek bir hayali olduğunu belirten Korkmaz, bunu "Ülkenin doğusu ve batısı arasındaki mesafeyi kapatmak" olarak açıkladı.
Kars’ta eğitimin çilesini çekmiş ve eğitimin önemini çok iyi anlamış biri olarak bölgedeki eğitim ve öğretimin kalitesini artırmak üzere önümüzdeki dönemde de bu tür yatırımlara devam edeceklerini belirten Sezgin Baran Korkmaz, "Bana hep neden fabrika veya başka bir yatırım değil de okul diye soruyorlar. Bana göre her şeyin başı iyi eğitim. İyi bir eğitim aldıktan sonra fabrika da kurulur, her şey yapılır. Okul hassasiyetimiz yoksulluk içinde okula gitmek zorunda kalan kardeşlerimizin daha iyi şartlarda okuyabilmelerini sağlamak. İnşallah her yıl memleketimize birer tane okul inşa edeceğiz" diye konuştu.
Okul açılışını Dünya Çocuk Hakları Gününe denk geldiğine dikkat çeken Sezgin Baran Korkmaz, bu nedenle ilkokulun adının 'Aylan Bebek İlköğretim Okulu' olmasını arzu ettiklerini ve bu konudaki teklifin Milli Eğitim Bakanlığına iletildiğini sözlerine ekledi. Kars’ın Bacalı Köyü’nde inşa edilen 12 derslikli ilköğretim ve orta okulu, 2 milyon 300 bin liraya mal oldu. Kalorifer sisteminden, yer döşemesine TOKİ standartlarının en üst seviyesinde inşa edilen okulda 500 öğrenci eğitim görecek. Okul, akıllı tahtalar dahil olmak üzere her türlü ihtiyacı tam anlamıyla donatıldı. Bacalı Köyü’nde bulunan sağlık ocağı ve köy evi de Sezgin Baran Korkmaz tarafından yenilendi.
Sezgin Baran Korkmaz, ülkelerinden uzakta yaşamak zorunda kalan Afganlı ailelerin hayatlarını sürdürürken sorunlarla karşılaştıklarını anlattı. Devletin bu konudaki çalışmalarına ek olarak neler yapılabileceği konusunda çaba harcanması gerektiğini dile getiren Sezgin Baran Korkmaz, güçlüklerin yardımlaşma ve dayanışma ile aşılabileceğine dikkat çekti. Korkmaz, "Vatanlarından ayrılmak zorunda kalarak ülkemize gelen bu insanlara elimizden geldiği kadar sahip çıkmalıyız" dedi.
SBK Holding Yönetim Kurulu Başkanı, Karslı İş Adamı Sezgin Baran Korkmaz, açılış konuşmasında şunları söyledi:
"Bilmenizi isterim ki Kars’ın dışında da birçok yatırımımız oldu fakat bu köyün benim için çok özel bir yeri vardır. Benim annem Köy Hizmetleri Müdürlüğü’nde temizlik işçisi olarak çalışırken bizi bu köyden çıkardı ve beş kardeş olarak bize dedi ki 'Siz eğer ki bu topraklarınızı unutursanız size hakkımı helal etmeyeceğim' kendisinden sizin huzurunuzda hakkını helal etmesini istiyorum. Bugün Dünya Çocuk günü. Böylesi özel bir günde burada okul açmak çok daha keyifli. Tek mücadelem buradaki kız çocuklarının okumasıdır. Erkekler bir şekilde hayata tutunabiliyor ama bu konuda şansları daha az olan kız çocuklarımızın okuması ve başarılı olması en büyük temennimdir. Onların bu eğitim yolundaki serüvenine bir çakıl taşı kadar katkımız oluyorsa ne mutlu bize. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Sayın Ahmet Arslan’ın bendeki yeri oldukça önemlidir. Bugün bu günümüzde Sayın Bakanımızın da yanımızda olması oldukça onurlandırdı bizi. Köyümüze daha önce ne vali, ne milletvekili ne de bakan gelmişti bu anlamda kendilerine çok teşekkür ediyorum. Bu bayrağın kıymetini bilin ki bu bayrak hepimizin üzerinde dalgalansın. Bu okulumuzu oğlumuzun sünnet geliriyle yaptırdık ve o nedenle okulumuza kendi aile bireylerimizden birinin ismini vermek istemiyorum. Bu anlamda vatanını terk etmek mecburiyetinde kalan ve bir deniz kıyısında yaşamı son bulan Aylan Bebeğin ismini vermek istedik. Çünkü onun hikayesi hepimizin hikayesi. O yüzden vatanınıza ve bayrağınıza sahip çıkın ki bu topraklardan daha iyi bir toprak yok yeryüzünde. İnsanın kendi memleketinden, kendi köyünden, kendi memleketinden, kendi aşı, işi ve suyundan daha güzel bir şey yok."
Açılış programında konuşan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ise, Sezgin Baran Korkmaz’ı yaptığı yatırımlar nedeniyle tebrik ederek, "Ne mutlu ki doymak adına başka yere de gitse doğduğu yeri unutmayan hemşehrilerimiz var. Ne mutlu bize ki hemşehrilerimiz memleketine gelerek okul yapıyor, yurt yapıyor, kreş yapıyorum düsturuyla yola çıkıyor ve memleket insanına hizmet ediyor. Bir veriyorum ama kazancım bereketleniyor ve bin oluyor diyen bir düşünceyle hareket eden Sezgin Baran Korkmaz ve nice Sezgin Baran Korkmaz’lar var. Allah onlardan razı olsun, rabbim hayırlarını kabul eylesin" dedi.
Öte yandan Sezgin Baran Korkmaz’ı yetiştiren anne Rahime Korkmaz’ın da diğer tüm anneler gibi eli öpülesi olduğunu dile getiren Bakan Arslan şöyle devam etti:
"Elbette ki bütün annelerin olduğu gibi Sezgin Baran Korkmaz’ın annesi Rahime Korkmaz da eli öpülesi bir annemiz. Ancak ona müteşekkiriz ki köyden çıkan bir çocuğu kente götürmüş, büyütmüş ve büyütüyorum zannedersen aslında küçültmüşsünüz. Kul oldur ki büyüdükçe küçülebilsin. Sezgin Baran Korkmaz imkanlar anlamında büyümüş olabilir ama fıtrat olarak doğduğu günlere dönmüş ve o günleri unutmadan size, çocuklarınıza ve ülkemizin geleceğine hizmet ediyor. Allah kazancını bereketlendirsin inşallah. Onun güçlü olması ve bu yolda devam etmesi aynı zamanda insanımıza hizmet etmesi demek. Bu nedenle başta Sezgin Baran Korkmaz’ın annesi olmak üzere ülkemize böyle bireyler yetiştiren tüm annelerden Allah razı olsun."
Okul açılışına Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, AK Parti Kars Milletvekili Selahattin Beyribey, Kars Valisi Rahmi Doğan, AK Parti Kars İl Balkanı Adem Çalkın, İl Milli Eğitim Müdürü Gökhan Altun, köy halkı, öğrenciler, öğretmenler ve Korkmaz Ailesi katıldı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!