Oğlunu öldürdü anne ve babasını rehin aldı

Güncelleme Tarihi:

Oğlunu öldürdü anne ve babasını rehin aldı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 19, 2015 23:55

Erzurum’da öz oğlunu cami önünde tabanca ile öldüren işçi emeklisi, anne ve babasını da evde rehin aldı. Polisin ikna çabaları sürüyor.

Haberin Devamı

Olay, Erzurum merkez Yakutiye ilçesi Kurtuluş Mahallesi 75. Sokak'ta meydana geldi. Edinilen bilgiye göre işçi emeklisi Zekeriye Abiş (56), yatsı namazı sonrasında Yıldırım Beyazıt Camii önünde, oto kaportacıda usta olarak çalışan oğlu Bayram Abiş’i (30) sokak ortasında tabanca ile vurdu. Ağır yaralanan Abiş, kaldırıldığı Bölge Eğitim Araştırma Hastanesi’nde hayatını kaybetti. Olay sonrasında sokakta rastgele çevresine tabanca ile ateş eden baba Abiş, daha sonra babası ve annesinin yaşadığı eve girdi. Abiş, tabancayla babası Kadir ve yatalak annesi Saniye Abiş’i rehin aldı.

Olay sonrasında Abiş’in rehin olarak annesi ve babasını aldığı evin olduğu sokağa Özel Harekat timleri ve çok sayıda polis ile ambulans sevk edildi. Polisin ikna çalışmalarına olumsuz cevap veren Abiş, eşinin kendisine teslim edilmemesi halinde anne ve babasına da vuracağını söyledi. Polis, öfkeli babanın bulunduğu sokakta geniş güvenlik önlemi aldı.

Abiş’in eşiyle arasının açık olduğu öğrenildi. Polisin, eve operasyon düzenlemek için sabahın erken saatlerini beklediği belirtildi.

Mahallede gergin bekleyiş devam ediyor.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!