Oğluna bir kez daha hayat verdi

Güncelleme Tarihi:

Oğluna bir kez daha hayat verdi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 09, 2007 11:54

İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezinde,bir hastaya 59 yaşındaki annesinden karaciğer doku nakli yapıldı.

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sezai Yılmaz, Genel Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Vedat Kırımlıoğlu ve Doç. Dr. Cüneyt Kayaalp düzenledikleri basın toplantısında, hasta Aydın Koç'a (42), annesi Cemile Koç'tan (59) alınan karaciğer parçasının nakledildiğini söylediler.

Prof. Dr. Sezai Yılmaz, hastanın tıp merkezine Erzincan'dan geldiğini belirterek şunları söyledi:

“Aydın daha önce ameliyat için Ankara'ya ve İstanbul'a gitmiş. Maddi sorunları olan bir hasta. Hasta bize başvurduğunda durumu ayağa kalkamayacak kadar kötüydü. Bizim ülkemizde kadavradan karaciğer bağışı yaygın olmadığından annesinden aldık. Genel olarak dünyada 55 yaşın üzerindeki insanlardan karaciğer alınmıyor. Ama Aydın'ın durumu çok kötüydü. Belki bir gün belki bir kaç hafta direnebilirdi bu duruma. Annenin yaş sorunu vardı. Kendisi '57 yaşındayım' dese de 59 yaşında. Şartları zorlayarak annesinden karaciğer parçası alındı ve oğluna nakledildi.”

Ameliyatın başarılı geçtiğini de belirten Prof. Dr. Sezai Yılmaz, “Aydın'ın da annesinin de durumu çok iyi. Bu hasta için Erzincan Valiliği tarafından yardım kampanyası başlatılmış. Ameliyatı için 120-150 bin YTL civarında bir para gerekmiş. Merkezimizde bu ameliyat hastanın ve hasta yakınlarının cebinden 5 kuruş çıkmadan yapılmıştır” dedi.

KARACİĞER YENİLENİYOR

Prof. Dr. Kırımlıoğlu da karaciğerini veren kişinin bir ay içinde karaciğerinin yüzde 99'unun yenilendiğini belirterek, tıp merkezinde bugüne kadar 52, bu yıl 31 karaciğer nakli yaptıklarını, yıl sonu hedeflerinin ise 50 olduğunu bildirdi.

Kırımlıoğlu, yarın da on aylık bir çocuğa annesinden karaciğer nakli yapacaklarını anlattı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!