'Oğlun rehin alındı' diyerek 71 yaşındaki kadını dolandıran şüpheliler yakalandı

Güncelleme Tarihi:

Oğlun rehin alındı diyerek 71 yaşındaki kadını dolandıran şüpheliler yakalandı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 01, 2017 11:27

'Oğlun rehin alındı' diyerek 71 yaşındaki kadını dolandıran şüpheliler yakalandı

Haberin Devamı

Sinan HARMANCI/ AMASYA, (DHA) - AMASYA'nın Savadiye Mahallesi’nde yaşayan 71 yaşındaki Şazimet Güden’i telefonla arayıp, kendilerini 'polis’ olarak tanıttıktan sonra oğlunun rehin alındığını söyleyerek evdeki altın ve bir miktar parasını alan 1’i kadın 3 şüpheli polis tarafıdan yakalandı.
Şazimet Güden, oğlunun kurtarılması için gelecek polislere evdeki altın ve paraları vermesi istenmesi üzerine 4 bilezik, 10 Cumhuriyet altını, 4 yarım altın, 7 çeyrek altın, 1 yüzük, 2 küpe ve 3 bin 500 TL parayı gelen kişilere verdi. Bir süre sonra dolandırıldığını fark eden Güden'in ihbarı üzerine soruşturma başlatan polis, çevrede bulunan mobese ve güvenlik kameralarından şüphelileri tespit etti. 1'i kadın 3 şüphelinin taksi ile şehir dışına gittiği belirlendi. Takibe alınan dolandırıcılar 18 yaşındaki Abdulselam B., aynı yaştaki Hakan A. ve 19 yaşındaki Fatma Y., Niğde'de polisin yaptığı operasyonla gözaltına alındı.
Amasya'ya getirilen şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından dün akşam çıkarıldıkları nöbetçi mahkeme tarafından tutuklayarak cezaevine gönderdi. Amasya polisi, şüphelilerden ele geçirilen altın ve paraları, Şazimet Güden'e teslim etti. Güden, “Bir tek oğlum var. Dolandırıcılar bana onun rehin alındığını söyledi. Beni kandırdı. Allah, polisimizden razı olsun" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!