'Oğlum anne derken ben susuyorum'

Güncelleme Tarihi:

Oğlum anne derken ben susuyorum
Oluşturulma Tarihi: Ekim 10, 2016 19:13

Antalya'da eşi ve daha doğmamış 6 aylık bebeğini trafik kazasında kaybeden Romanya uyruklu 43 yaşındaki Vasile Florian Antimiu, 2 yaşındaki oğlu Rüzgar’ın ’Anne’ deyişinin yüreğini parçaladığını söyledi. Antimiu, "Oğlum ’Anne’ derken ben susuyorum. Çünkü cevabım yok" dedi.

Haberin Devamı

Antalya’da, 11 Ocak günü yeni açılan Belek yolu kenarında yürüyen Necmiye Antimiu’ya, arkadan gelen Mustafa Kemal K. yönetimindeki otomobil çarptı. Sürücü durmayarak kaza yerinden uzaklaşırken, 6 aylık hamile Necmiye Antimiu öldü. Kazadan sonra tutuklanan ve hakkında ’Taksirle ölüme sebebiyet vermek’ suçundan Serik 1’inci Asliye Ceza Mahkemesi’nde dava açılan Mustafa Kemal K., olaydan 1 hafta sonra avukatının yaptığı itiraz üzerine tahliye edildi.

Necmiye Antimiu’nun eşi Vasile Florian Antimiu, gelişmelere isyan etti. Antimiu, kazadan sonra mahkemenin başvurusu üzerine Adli Tıp Kurumu Ankara Trafik İhtisas Dairesi Başkanlığınca hazırlanan raporda eşinin de sürücü kadar ’Eşdeğer kusurlu’ olduğunun belirtildiğini söyledi. Antimiu, eşinin gece vakti aydınlatmanın yetersiz olduğu yerleşim yerindeki olay yerinde yolun sağında kaplama içinde yürüyerek risk aldığı, kendi can güvenliğini tehlikeye atacak şekilde gelen araçlara sırtı dönük vaziyette, arkasından gelen araçları kontrol etmeden ve bu araçlardan korunma tedbiri almadan yol kenarında yürüdüğü için dikkatsiz, tedbirsiz ve kurallara aykırı hareket ettiğinin belirtildiğini ve eşdeğer kusurlu bulunduğunu aktardı.

Haberin Devamı

Mustafa Kemal K.’nın tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmasına itiraz ettiklerini belirten Vasile Florian Antimiu, sürücüye alkol muayenesi yerine uyuşturucu muayenesi yapıldığını iddia etti. Antimiu, şöyle dedi:

"Hamile eşimin ölümüne neden olan kişiye Adli Tıp tarafından yarı yarıya kusur verilmesi beni derinden etkiledi. Bugüne kadar 4 duruşma oldu ve sonuç alamadık. Son duruşma 22 Kasım’a ertelendi. Biz eşime yarı yarıya kusur verilmesine itiraz ettik. Bu adam benim eşimi ve eşimin karnındaki evladımı öldürdü. Ancak hala sokakta geziyor. Neden tutuklanmadığını anlayamıyorum. Hukuk mücadelemi sonuna kadar sürdüreceğiz." 
Henüz 2 yaşındaki oğluna şimdi hem annelik, hem babalık yaptığını aktaran Antimiu, "Çok zor günler geçiriyorum. İyi bir işim vardı ve tüm birikimimi bu dava için harcadım. Her şeyden önemlisi de oğlum şimdi ’anne’ demeye başladı. Onun ’anne’ deyişi içimi parçalıyor. Anlatılmaz bir duygu. O ’anne’ derken ben susuyorum. Çünkü cevabım yok. Allah kimseye bu acıyı yaşatmasın" diye konuştu. 

Haberin Devamı

Necmiye Antimiu’nun ölümüne neden olan kaza anı ise güvenlik kameraları tarafından görüntülendi. Görüntülerde, arkadan hızla gelen otomobilin Antimiu’ya çarptığı ve çarpmanın etkisiyle savrulan kadının yol kenarına düştüğü görülüyor. Sürücünün ise biraz yavaşladıktan sonra durmayarak yoluna devam ettiği görülüyor.

Oğlum anne derken ben susuyorum

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!