Oğlu kazada ölen babanın isyanı: Sürücü kolunu sallaya sallaya geziyor

Güncelleme Tarihi:

Oğlu kazada ölen babanın isyanı: Sürücü kolunu sallaya sallaya geziyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 25, 2018 15:39

Oğlu kazada ölen babanın isyanı: Sürücü kolunu sallaya sallaya geziyor

Haberin Devamı

 

Süleyman EKİN/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA'da oğlu Veli Çakır (14) trafik kazasında ölen Mustafa Çakır, sürücünün savcılık tarafından serbest bırakılmasına tepki gösterdi. Çakır, “Oğlumun ölümüne, onlarca cocuğun da yaralanmasına sebep olan kişi 33 gündür elini kolunu sallaya sallaya geziyor" dedi.

Kaza, 21 Nisan'da Antalya-Isparta yolunun Karaöz mevkisinde meydana geldi. Isparta'dan Antalya yönüne giden Özkan K. yönetimindeki 32 HL 868 plakalı boş akaryakıt tankeri, ortaokul öğrencilerini taşıyan Şaban Doğan'ın kullandığı 07 AJJ 27 plakalı servis minibüsüne arkadan çarptı. 21'i öğrenci 23 kişinin yaralandığı kazada durumu ağır olan 2 öğrenciden Veli Çakır, doktorların müdahalesine rağmen hastanede hayatını kaybetti.

Yaşamını yitiren Veli Çakır'ın babası Mustafa Çakır, tanker şoförünün serbest bırakıldığını belirterek, “Benim çocuğum kazadan iki gün sonra vefat etti. Bir öğrenci halen yoğun bakımda, ikisinin tedavisi evde sürüyor. Savcılık buna rağmen sürücüyü serbest bıraktı. Oğlumun ölümüne, onlarca cocuğun da yaralanmasına sebep olan kişi, aynı durumdaki birçok şoför tutuklanırken 33 gündür elini kolunu sallaya sallaya geziyor. Dosyadaki eksikler bir türlü tamamlanmıyor. Emsal kazalarda şoförler hemen tutuklanıyor. Bu sürücü dışarıda geziyor" dedi. “Allah böylesine bir acıyı kimseye vermesin" diyen Mustafa Çakır, “Bütün veliler sürücüden şikayetçi oldu. Çocuğumun ölümüne sebep olan adamın cezalandırılmasını istiyorum" diye konuştu.

ÇELİŞKİLİ İFADELER

Tanker sürücüsü Özkan K. ise jandarmadaki ilk ifadesinde uyuduğunu söylerken, savcılıktaki ifadesinde önüne köpek gibi bir şey çıktığını, arkasından gözüne vuran güneş ışığıyla birlikte öğrenci servisine çarptığını ileri sürdü.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!