Oğlu askerde olan aileye 250 TL maaş

Güncelleme Tarihi:

Oğlu askerde olan aileye 250 TL maaş
Oluşturulma Tarihi: Nisan 17, 2013 00:00

Başbakan Erdoğan oğlu askerde olup ekonomik sıkıntı yaşayan ailelere 250 lira aylık ödeneceğini açıkladı. Bu maaş vatani görev yapan kişinin annesi ya da evliyse eşinin hesabına askerlik süresince yatırılacak.

Haberin Devamı

BAŞBAKAN Başbakan Tayyip Erdoğan, şehit aileleri ve malul gazilere ilişkin yeni iyileştirme paketini dün açıkladı. 10 yıllık iktidarları boyunca bu konuda önemli adımlar attıklarını belirten Erdoğan, “Emanete sahip çıkmanın ve ahde vefanın gereği” dediği bu yeni düzenlemelere ilişkin şu bilgileri verdi:

İKİ  İSTİHDAM HAKKI

“Terörle mücadele sırasında şehit olanların yakınları ile malul gazilerimizin birer istihdam hakkı bulunuyordu. Bu düzenlemeyle vazife ve harp malullerine sağlanan hakların kapsamını genişletiyoruz. Vazife ve harp malulü kapsamında olan TSK mensubu ve güvenlik görevlilerinden hayatını kaybedenlerin yakınlarına iki, malul olanlara ise bir istihdam hakkı getiriyoruz. Böylece silah altındayken veya asayiş ve güvenlik sırasında hayatını kaybedenlerin yakınlarını veya malul olan evlatlarımızın yararlanacağı istihdam imkanını eşitlemiş oluyoruz. Ayrıca vazife malulü kapsamında bulunanlara da bir istihdam hakkı getiriyoruz, bunlardan sosyal güvencesi olanların da maaş hakkından yararlanmasına imkan sağlıyoruz. Ayrıca 1942’de çıkarılan bir kanunla, oğlu askerde olan muhtaç ailelere yardım yapılması şartı getirilmişti. Ancak bu kanun işletilemedi. Bir standart ve süreklilik de sağlanamadı. Kimi belediyeler bunu yaparken kimileri yapmadı ya da yapamadı. Şimdi, evladı askerde ve kendisi de ihtiyaç sahibi olan ailelere çocuğu askerde olduğu süre boyunca düzenli olarak ayda 250 lira ödemeye başlıyoruz. Bu maaş anneye ya da evliyse eşinin hesabına yatırılacak. Belediyelerin yardımlarını da açık bırakıyoruz. Bu yeni düzenlemeyle 65 yaşını aşmış muhtaç vatandaşlarımıza ve engellilerimize yönelik maaş uygulamamızın kapsamını da geliştiriyoruz.”

Haberin Devamı

Faizsiz kredi

BAŞBAKAN Erdoğan, vazife malullüğü kapsamında ek ödemeyle eğitim öğretim yardımı alamayanların sorununu da çözdüklerini belirterek,  “Şehit yakını ve gazilerimizden su ve elektrik ücretlerinde indirimlerden  yararlana-mayanların tamamı da artık bu haktan yararlanacak. Vazife ve harp malulü kapsamında olup faizsiz konut kredisinden yararlana-mayanlara bu hakkı getiriyoruz. Hak sahipleri 73 bin lira 20 yıl vadeli     faizsiz konut kredisi kullanabilecekler” dedi.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!