Oğlan anneleri “dengesiz” olur mu cidden?

Çocuklara cinsellik konusunda bilgi vermenin ne zor bir şey olduğunu hepimiz biliyoruz. Ben bu konuda “geç olsun ama güç olmasın” ekolünü benimsiyorum. Her şeyin bir zamanı var, telaşa lüzum yok. Ancak bazen beklenmedik olaylar da olmuyor değil...

Ayşenil’lere akşam yemeğine gittik. Onun iki çocuğu, artı benimki olmak üzere üç çocuk koşuyor evde. Tam “Ya alt kattakilere çok ses gidiyordur, ayıp oluyor” derken alt kattan bize ses gelmeye başladı. Aşağıya taşınan yeni evli çift, (benim tahminim) kamerayı kurmuş porno çekiyor. Akşam saat 20.00. “Nasıl yani...” değil mi?
Ayşenil: Televizyonun sesini açalım bi dakka. Kanal Mezzo’da klasik müzik olacak.
Ben: Bu nasıl iş ya? Ne bu kızın durumu?
Ayşenil: Yeni evliler.
Ben: Ne oluyor yeni evli olunca? Höykürmek serbest mi? Saat daha sekiz!
Ayşenil: Tamam da, bize ne?
Ben: Bize ne elbet de, biz dinleyici kontenjanından dahil olduk olaya...
Ayşenil: Of Mehtap ya...
Ben: Çocuklar var evde. Ben müdahale edicem bu duruma.
Ayşenil: Ne gibi?
Ben: Ben iniyorum aşağıya.
Ayşenil: İnip ne diycen Mehtap Allah aşkına? Hakkaten ne diycen şu an?
Ben: Yalancılığın lüzumu yok, ne var bu kadar bağıracak diycem.
Ayşenil: Rica ederim saçmalama.
Ben: Saçmalıycam!

*

Sevgili okur indim cidden aşağıya, kapıyı çaldım açan olmadı, muhtemelen kız kendi sesinden kapı sesini duymadı. Kız durmadığı için ben de duramıyorum, sinir bastı.
Ben: Ay bitirdi oğlanı, mahvetti.
Ayşenil: Harbi manyaksın sen Mehtap.
Ben: Yedi yedi oğlanın başını bi saattir, hayır benim de oğlum var, bu kadar yüklenilmez bir erkeğe, yazık günah. Kız bağırdıkça oğlan da matah bişi var gibi... Yazık yavrum kan ter içinde kalmıştır. Bir erkek annesi olarak tepki gösteriyorum... Ah-ah!
Ayşenil: Ne?
Ben: Oğlanın anası geldiğinde beni ara, kadını apartmanda yalnız yakalayıp durumu bildiricem. Teyze bu gelin yaramaz, yedi bitirdi çocuğunu ve ayrıyetten bizim çocuklara da kötü örnek oluyor desem?
Sarhan: N’oluyor, ne konuşuyorsunuz?
Ayşenil: Sarhan inan Mehtap’ı tanıdıkça senin için daha fazla üzülüyorum.

*

O akşamı çocukları olaya uyandırmadan atlattık. Ayşenil sağolsun “Lettuçine’den Fetuçine” dinletip çocukların kulaklarını oyaladı. Fakat böyle durumlarda ben çocuklardan daha fazla travmatik oluyorum niyeyse.
Uzman Pedagog Eda Yelkenci Koçak, “Çocuklarda cinsel eğitimin amacı, cinselliğin yanlış veya ayıp bir şey olmadığını anlatmaya çalışmaktır” diyor. Katılıyorum. Uzmanlar ayrıca, çocuklara cinsel organları tanıtılırken isimlerin doğru kullanılmasını tavsiye ediyor. Yani penise penis, vajinaya vajina diyecekmişiz. Ben de uzmanlara diyorum ki; kardeşim deli misiniz? Düşünsene sevgili okur, oturuyorsun arkadaşlarınla, 6 yaşındaki kızın gelip “Anneee, vajinam kaşınıyor” diyor mesela. Sanki biri arkadan seslendirme yapıyor gibi. Ürkünç!
Atahan: Anne napıyosun?
Ben: Yazımı yazıyorum tatlım.
Atahan: Atahan okumayı söktü de, yaz anne olur mu? Bi de Atahan hepinizi öpüyo yaz. Bi de derslerde artık uslu durduğumu yaz.
Gel de psikopat oğlan annesi olma sevgili okur. Gel de oğluna hayran, manyak kayınvalide olma...
Yazarın Tüm Yazıları