Oğlakların dönemi başlıyor

Günün ilk saatlerinde Güneş, Oğlak burcuna geçiyor ve böylece Oğlakların dönemi de başlamış bulunuyor.

Kış mevsiminin başlangıcını yöneten Oğlak burcu tedbir, güven, emniyetli ortam ve zirveyi sembolize ediyor.

Bu durum başta Oğlaklar olmak üzere Toprak grubu burçlarının keyfini yerine getirecek. Yani Boğa ve Başaklar da kendilerini daha güçlü ve iyi hissetmeye başlayacaklar. Tabii su grubunu da unutmamak gerek.

Su’yun öncü burcu olan Yengeç, Oğlak burcunun zıt burcu. Yani Güneş, Yengeçlere zıt açı oluşturuyor ve sert etkiliyor. Bu durum Yengeçler’de gerilim oluşturacak. Zaten bir süredir Oğlak burcunda dolaşan Venüs’ün karamsar etkilerini hissediyorlar ve şimdi Oğlaktaki Güneş, Yengeçlerin dikkatlerini kendilerine yöneltmelerine ve içselleşmelerine neden olabilir.

Gökyüzünün bu konumundan en fazla etkilenecek olan Oğlakların dışında Toprak ve Su burçları olumlu etkiler alıyorlar. Boğa, Başak, Akrep ve Balıklar kendilerine olan güvenlerinin arttığını hissedecekler. Böylece çok daha kararlı ve olumlu bir tavır içine girecekler. Ciddi konulara yönelebilir, parasal çalışmalarınızı artırabilirsiniz. Bu devre içinde her zaman olduğundan daha hırslı ve istekli bir tavır içinde bulunmanız mümkün.

İkinci dereceden olumlu etkilenen Yay ve Kovalar, zaten Jüpiter’in uyumlu etkilerini alıyorlar. Güneş, kendinize olan güveninin yükselmesini sağlarken rahatlayacak ve kendinizi istediğiniz gibi göstermeyi başaracaksınız.

Sert etki alan Koç, Terazi ve Yengeçler ise bu devre içinde zaman zaman moral açıdan kendilerini zayıf hissedebilirler. Ayrıca çok fazla hırslı ve inatçı bir tutum içine girmeniz de mümkün. Özellikle çalışmalarınızla ilgili ortaya çıkabilecek olayları fazla büyütmeyin.

Güneş’in bu sert etkisi en fazla iki günlük bir süreci kapsadığı için fazla önemli değil. Yani doğum haritanızda bulunan Güneş’i en fazla iki gün etkiliyor. Bu nedenle önemli bir durum değişikliği meydana getirecek kadar uzun zaman kalmıyor. Fakat, bir girişimde bulunmak üzereyseniz, zayıf bir moralle işe başlamak pek de uygun olmayacaktır. En iyisi, kendinizi fazlasıyla yoğunlaşmış bulduğunuz anlarda ortamınızı değiştirin.

Düşmanlar ortaya çıkıyor

Bugün Güneş burç değiştiriyor ve günün ilk saatinde Oğlak burcuna geçiyor. Yay burcunda ilerleyen Mars ise Balık burcundaki Uranüs’ü tetikliyor. Felsefe, din, yargı organlarını sembolize eden Yay burcunun özelliklerini görünür hale getiren Mars’ın bilinçaltının derinliklerini sembolize eden Uranüs’ü tetiklemesi, şaşırtıcı olayların açığa çıkacağını gösteriyor. Gökyüzünün konumu, gizli düşmanların ortaya çıkacağını, hastane ve hapishanelerle ilgili skandal sayılabilecek durumlar olabileceğini işaret ediyor.
Yazarın Tüm Yazıları