Öger’den Marco için Türk adaletine kutlama

Güncelleme Tarihi:

Öger’den Marco için Türk adaletine kutlama
Oluşturulma Tarihi: Aralık 16, 2007 00:00

Bir İngiliz kız çocuğuna cinsel tacizden sekiz ay Antalya cezaevinde tutuklu kaldıktan sonra serbest bırakılan Marco, Almanya’da bir kahraman gibi karşılandı. Bazı gazeteler "Marco özgürlüğe uçtu" başlığını kullandı. Marco’nun tutukluluk süresinin uzun sürmesini eleştiren Alman basını, şimdi de Türkiye’nin Marco’yu aniden serbest bırakmasının şaşırtıcı olduğunu yazdı.

Marco’yu taşıyan uçak dün sabaha karşı yerel saatle 01.27’de Nürnberg’e indi. Antalya’da 13 yaşındaki bir İngiliz kıza cinsel taciz suçlaması nedeniyle 8 ay tutuklu kalan Marco, tutuksuz yargılanmak üzere önceki gün salıverilmişti. RTL’in kiraladığı bir uçakla Nürnberg’e götürülen Marco’nun sözkonusu yayın kuruluşundan yüklü miktarda para aldığı iddia ediliyor.

Marco’nun serbest bırakılmasında Avrupa Parlamentosu SPD Milletvekili Vural Öger’in yoğun çabaları da büyük rol oynadı. Önceki günkü duruşmayı izleyen Öger Tur’un sahibi Vural Öger, kararla ilgili olarak, "Kararı memnuniyetle karşılıyorum ve Türk adaletini kutluyorum" derken, kendisinin dava ile ilgili çabaları için, "Benim Türk yargısını etkileme gibi bir tutumum olmaz ve böyle bir şeye kimse tevessül dahi edemez. Bugüne kadar bazı Alman parlamenterlerin, siyasetçilerin davaya karışmaları yanlıştı. Türk yargısını baskı altına alma gibi hava doğdu. Kimi zaman yargıyı zora soktular. Türk adaleti, bağımsız olduğunu göstermiş oldu. Hukuki bir karar verildi. Türk adaletini kutluyorum" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!