Ofiste sağlıklı beslenme

Güncelleme Tarihi:

Ofiste sağlıklı beslenme
Oluşturulma Tarihi: Eylül 16, 2015 10:36

Yoğun iş temponuzda hareketsiz yaşam tarzı ve zararlı atıştırmalıklar ile ideal kilonuzdan uzaklaşabilir, şeker hastalığı, kalp ve benzeri hastalıklara yakalanabilirsiniz. Ofiste yapacağınız birkaç küçük değişiklikle sağlığınıza kavuşmak çok kolay...

Haberin Devamı

Ofis içerisindeki hareketsiz yaşantınızdan dolayı kabızlık yaşamamak için sıvı alımına dikkat etmeli ve günde en az 8 bardak su içmeyi ihmal etmemelisiniz.

Ofiste sağlıklı beslenme

Uzman Diyetisyen Nilay Keçeci, "Sağlıksız ara öğünleri, ofise dışarıdan getirilen tatlı, baklava ve çikolata gibi yağ oranı ve şeker oranı yüksek olan besinleri raflara kaldırmalı ya da hiç tüketmemeliyiz" diyor. Bu besinleri tükettiğinizde kan şekeriniz düşecek ve bir sonraki öğünde daha fazla acıkıp iştahınız artacak olduğundan kilo alabilirsiniz.

SAĞLIKLI ARA ÖĞÜNLER ZAMANI

Ofiste sağlıklı beslenme

Haberin Devamı

Ara öğünler kan şekerinizi dengede tutup çabuk acıkmayı ve bir sonraki öğünde çok fazla yemenizi engelliyor. Bununla birlikte sık sık beslenme ileride sizin için bir alışkanlık hale gelecek ve bu durum metabolizma hzınızı arttıracak kilo kaybetmeye baişayacaksınız.
Diyetisyen ve sağlıklı beslenme uzmanı Dilara Koçak ara öğünlerinizde tüketebileceğiniz sağlıklı atıştırmalıklar öneriyor.

Sağlıklı tercihler…
3 kuru kayısı, 2 parça ceviz
1 kutu probiyotik yoğurt, 10-15 adet yaban mersini
1 kutu az yağlı süt, 1 adet taze meyve
2 adet grisini, 1 bardak ayran
½ simit, 1 yemek kaşığı labne peynir veya karper
1-2 dilim ekmek, 1 dilim beyaz peynir
Light kaşarlı kepekli tost, söğüş sebze
1 kutu meyveli yoğurt, 10 fındık
3 adet diyet bisküvi, 1 fincan light sütlü nescafe
1 su bardağı yağsız patlamış mısır, 1 avuç kuru üzüm
Çiğ sebzelerden oluşan salata tabağı, 1 dilim peynir, 1 adet etimek
1 avuç beyaz leblebi, 1 bardak kefir
5 adet kuru erik, 10 badem
Yarım yufkadan sebzeli yağsız gözleme, 1 bardak light ayran

YEDİĞİNİZİN FARKINDA OLUN

Ofiste sağlıklı beslenme

Haberin Devamı

Ofis çalışanlarının yaptığı en büyük hatalardan birinin çalışırken yemek yemek olduğunu belirten Dilara Koçak, yemek yemek için zaman ayırmayı ve oturarak yemeyi öneriyor. Sindirim ve tokluk hissi için besinlerinizi yacvaş yavaşş tüketin ve iyi çiğneyin.

TÜKETTİĞİNİZ SU MİKTARINA DİKKAT EDİN

Ofis içerisindeki hareketsiz yaşantınızdan dolayı kabızlık yaşamamak için sıvı alımına dikkat etmeli ve günde en az 8 bardak su içmeyi ihmal etmemelisiniz.MEYVEYİ YEMEKLE YEMEYİN
Meyve içerdiği yüksek lif sayesinde kişilerde doygunluk hissi yaratır ve kolestrol seviyenizin kontrolünde büyük rol oynar. Ancak uzmanların meyvelerin tüketim miktarı ve zamanı hakkındaki açıklamaları meyveden korkmanıza sebep olabilir. Basit karbonhidrat içeren meyve içerdiği früktoz sebebiyle fazla tüketildiğinde kilo yapar. Öğlen yemeğinden sonra ağzınızı tatlandırmak niyetiyle yemek isteyeceğiniz meyve kan şekerinizi hızla yükseltip hızlı düşüren bir etkiye sahiptir. Bu sebeple öğle yemeğinden sonra yiyeceğiniz meyve sizi daha çabuk acıktırıp kilo almanıza sebep olabilir.

BAKMADAN GEÇME!