Offenbach’ta Main Dünya Müzik Festivali

Güncelleme Tarihi:

Offenbach’ta Main Dünya Müzik Festivali
Oluşturulma Tarihi: Haziran 11, 2017 13:05

Su Art Derneği’nin Offenbach’ta dördüncü kez düzenleyeceği Uluslararası Main Dünya Müzik Festivali’nde Türkiye, Almanya, İspanya, Portekiz, Suriye ve İsrail’den halk ezgileri ve danslarıyla dünyaca ünlü sanatçılar sahne alacak.

Haberin Devamı

 

OFFENBACH Büyükşehir Belediye Başkanı Horst Schneider ile Hessen Ekonomi Bakanı Tarek Al Wazir’in himayesinde 30 Haziran-2 Temmuz 20017 tarihlerinde, tarihi Busing Sarayı ve Alte Schlosserei salonunda düzenlenecek etkinlikte, Hasan Yükselir ve Quartett Anatolia’nın seslendireceği Türkçe eserlerin yanı sıra Alman halk şarkıları, İspanya’dan Flamenko dans ve şarkıları, Portekiz Fado şarkıları, Suriye Arap müziği, İsrail’den dünyaca ünlü sanatçı Giora Fiedman’dan klarnet dinletisi olacak. Festivalin üçüncü günü Gabriela Kaufman klarnet, Tolgahan Çoğulu mikrotonal gitarla ve Erdem Şimşek de bağlama atölye çalışması gerçekleştirecek.

Offenbach’ta Main Dünya Müzik Festivali

Haberin Devamı

PROGRAMDA ÜÇ AYRI ETKİNLİK VAR

4. Uluslararası Main Dünya Müzik Festivali’ne, Offenbach Kültür ve Spor Manejerliği ile belediyeye ait enerji şirketi EVO ve Stadtwerke Offenbach grubunun destek verdiği belirtildi. Programın ilk günü, EVO Alte Schlosserei salonunda (Goethering, 63067 Offenbach) Ugarit (Suriye), Flamenco Sentio (İspanya), GaMaNia (Almanya) ile Quartett Anatolia sahne alacaklar. 1 Temmuz Cumartesi günü, 18. yüzyıl mimarisinin şaheseri Busing Sarayı’nda gerçekleşecek programda ise dünyaca ünlü Giora Feidman Trio (İsrail), Sina Nossa (Portekiz), Grenzgaenger (Almanya), Duo Doyna (Almanya) ile Hasan Yükselir yer alıyor. 2 Temmuz Pazar günü saat 10.30’dan itibaren Türkiye Dostluk Derneği’nde gerçekleşecek atölye çalışmasına da Gabriela Kaufman, Tolgahan Çoğulu ve Erdem Şimşek katılacak.

Offenbach’ta Main Dünya Müzik Festivali

‘EN GÜZEL ORTAK DİL: MÜZİK’

Su Arts Derneği yöneticileri tarafından yapılan açıklamada ise şöyle denildi: “Offenbach’ın yüzde 60’ını göçmenler oluşturuyor. Kendi kültürlerini, siyasi düşüncülerini, dinlerini vatanlarında yaşamakta zorlanan veya savaş nedeniyle Offenbach Main bölgesini yurt seçen insanlar gelip yerleştiler. Bu nedenle göçmenler ile yerli halkın yeni ‘Biz’i oluşturması için, barış içinde bir arada yaşamanın vazgeçilmez olması bağlamında derneğimiz karınca kararınca festivalimizle katkı sunmaya devam edecek. Farklı müzik geleneklerinin yarattığı zenginliğin ve güzelliğin Offenbach’ta uyandırdığı heyecan ve coşku, toplumumuzun kardeşçe birlikteliğine değerli bir katkı sağlayacağına inancımız tamdır. Dünyanın tek ve en güzel ortak dili müziktir. Konuklar sadece müziğin ve ritimlerin büyüsüne kapılmakla kalmayacak, özenle seçilmiş yiyecek ve içecekleri de tatabilecekler.”

BAKMADAN GEÇME!