Odunpazarı'ndan Hamamyolu Projesi atağı

Güncelleme Tarihi:

Odunpazarından Hamamyolu Projesi atağı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 21, 2016 17:06

Odunpazarı'ndan Hamamyolu Projesi atağı

Haberin Devamı

 

 
ESKİŞEHİR,(DHA)- ESKİŞEHİR Odunpazarı Belediyesi, kentin en işlek yerlerinden biri olan Hamamyolu Caddesi'ne yeni bir çehre veriyor.
 
Hamamyolu Caddesi Park ve Meydan Düzenlemesi Projesi ile ilgili olarak Odunpazarı Belediye Meclis Salonu'nda toplantı düzenlendi. Hamamyolu Caddesi'nin Eskişehir'in için çok önemli ber yer olduğunu ifade eden Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt yaptığı konuşmada şöyle dedi:
 
"Hamamyolu tarihi özelliği olan, birçokları için nostaljik anıları olan ve Eskişehir'de yaşayanlarında mutlaka içinden geçtikleri bir alan. Bu geçmiş dönemlerde neredeyse 1'inci sınıf bir alan iken şuanda daha az kullanılan, ticareti yavaşlayan ve insanlarımızın sosyal ihtiyaçlarını gidermekte sıkıntı çektiği bir mekan haline geldi. Biz Hamamyolu'nda bir proje gerçekleştirerek kentin gelişimi ve Eskişehirlilerin sosyal ihtiyaçlarının karşılanması için çalışma yapmaya söz vermiştik. Öncelikle halkın, mülk sahiplerinin, orada bulunan esnafların katılımı, onların görüşleri önemli idi. O konuda uzun bir süre çalıştık, daha çok Kent Konseyimizin Odunpazarı Çalışma Grubu inisiyatifinde gerçekleşen bir planlama oldu. Onların önerileri, onların tespitleri dikkate alınarak bir mimari çalışma yapıldı. Ben öncelikle Kent Konseyimize, Kent Konseyi Hamamyolu Çalışma Grubu'ndaki arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Gerek anket çalışmalarıyla gerek oralardaki kitlesel toplantılarla katılımcı bir planlamanın nasıl olacağını gösterdik. Bu doğrultuda daha sonra yapmış olduğumuz ihalede, projemizin çizimi Yazgan Mimarlık tarafından gerçekleştirildi ve bütün planlamalar tamamlandıktan sonra 31 Ekim 2016 tarihinde yapım ihalesi gerçekleşecek."
 
PROJEDE NELER VAR?
 
Odunpazarı'nın en önemli kentsel alanlarından biri olan Hamamyolu Caddesi'nde tasarlanan 'Hamamyolu Urban Deck', yoğun kent dokusunun içinde var olan caddenin canlandırılmasına yönelik davetkar bir bakış açısı sağlamakta. Geri dönüştürülebilir ahşap kompozit kullanılarak oluşturulan peyzaj elemanlarından, su sistemlerinden ve yoğun bitki dokusundan oluşan bu 'yeşil yaya aksı', Odunpazarı'ndan Porsuk Nehri'ne doğru uzanan modern ve hareketli buluşma alanları yaratmakta.
 
Hamamyolu Urban Deck, belirli temalara dayanan 8 ana zondan oluşmakta. Esin kaynakları, bulundukları tarihi doku ve sosyal bağlamdan alan bu zonlar sırasıyla; Hicri Sezen Parkı Bağlantı Yolu, Alaaddin Parkı, Çanak Havuzu ve Kitap Fuarı Alanı, Kafe-Oturma Alanı, Ziya Paşa Caddesi Üst Geçiti ve Müze Alanı, Çocuk Oyun ve Sergi Alanı, Buhar Havuzu ve Oturma Alanı , Sarmaşık Altı Geçiş Alanı  olarak ziyaretçilerle buluşmakta. 
-

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!