Odunpazarı,Türkiye'nin en iyisi

Güncelleme Tarihi:

Odunpazarı,Türkiyenin en iyisi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 27, 2017 10:41

Odunpazarı,Türkiye'nin en iyisi

Haberin Devamı


ESKİŞEHİR,(DHA)- ESKİŞEHİR Odunpazarı Belediyesi, Türkiye'nin nüfusu en büyük 150 ilçe belediyesinin faaliyet raporlarından ve 'gizli müşteri' yoklamasına incelendiği İnsani Gelişme Vakfı'nın çalışmasında 'insani gelişime endeksinde' en yüksek gelişmişlik düzeyiyle beşinci, 'Çevre ve Ulaşım' kategorisinde birinci oldu.

İnsani Gelişme Vakfı Act Human İstanbul'da 'İnsani Gelişim Zirvesi' düzenledi. Sanatçıların, dünyaca ünlü yazarların ve iş dünyasından isimlerinin konuşmacı olduğu zirvede ilçelerin insani gelişme aşamaları açıklandı. Sıralama için sanki ikametgahları o ilçedeymiş gibi belediyeler arandı, sorular soruldu ve yardım istendi. Belediyelerini faaliyet raporları yıl yıl elden geçirildi ve Türkiye'de 30 büyükşehir belediyesine bağlı nüfusu en büyük 150 ilçenin sosyal karnesini çıkarıldı.

ÇEVRE VE ULAŞIMDA BİRİNCİ

Odunpazarı Belediyesi, İnsani Gelişme Vakfı'nın incelemesine göre 'insani gelişme endeksinde' en yüksek gelişmişlik düzeyiyle beşinci oldu. İlçelerin insan odaklı yaptığı çalışmaların desteklenmesi ve takdir edilmesine katkıda bulunmak amacıyla Büyükşehir Belediye sınırları içerisinde yer alan ilçeler masaya yatırıldı. İlçelerin insani gelişme düzeyine göre yeşil, mavi, sarı ve kırmızı bölge olarak 4 ana grupta toplandığı çalışmada; TÜİK kaynakları, belediye faaliyet raporları başta olmak üzere 50 değişik veri kullanıldı. Kapsanan belediyelerde kısa bir gizli müşteri çalışması yapıldı. Bu değerlendirmeler sonucunda 'Çevre ve Ulaşım' kategorisinde Odunpazarı Belediyesi Türkiye'de birinci belediye olarak yer aldı. Aynı zamanda Odunpazarı Belediyesi 'Sosyal Kapsama' kategorisinde de dördüncü sırada yer aldı.

--

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!