GeriSeyahat Ödüllü SPA’lar
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Ödüllü SPA’lar

Ödüllü SPA’lar

Kalitesiyle Akdeniz çanağındaki rakiplerini zorlayan otellerimiz geçen yıl da uluslararası ödüllerden payını aldı. Antalya’daki Mardan Palace ve İstanbul’daki Les Ottomans, uluslararası turizm profesyonellerince yapılan oylama sonucu WTA’da dünya lideri seçildi.

MARDAN PALACE
İki ödül birden

Dünya Seyahat Ödülleri’nde (WTA) bu yıl Antalya’daki Mardan Palace iki ödül birden aldı. Turizm profesyonellerinin oylarıyla Mardan SPA, Dünyanın Lider Otel SPA’sı seçildi. Ayrıca Avrupa’nın Lider SPA Resort’ü dalında da ödül aldı.
Mardan SPA’da egzotik terapiler, Bali, Doğu, Avrupa kökenli masaj ve bakım uygulamaları yapılıyor. Thalasso terapi havuzunda deniz suyunun şifa veren özellikleri kullanılıyor. Oryantal buhar banyosunda Doğu masajları uygulanıyor. Türk Hamamı, çamur banyosu ve çay ritüeliyle çeşitlendiriliyor. Sekiz saunasından herbiri farklı sıcaklıklara ve konseptlere sahip. Sauna için şok havuzu yerine kar odası kullanılıyor. Thalasso terapi ünitesinde kişiye özel programlar hazırlanıyor ve uygulanıyor. Otelin bir de VIP SPA’sı bulunuyor. (www.mardanpalace.com.tr)
 
LES OTTOMANS
Kendi küçük, şöhreti büyük

Les Ottomans,İstanbul Kuruçeşme’de. Geçmişte Muhsinzade Mehmet Paşa Yalısı’nın bulunduğu alana kurulan butik otel son beş yılda Dünya Seyahat Ödülleri’nden farklı kategorilerde 8 ödül aldı. İlk kez 2007’de Dünyanın Lider Süit SPA oteli seçilmişti. Geçen yıl aynı ödüle ikinci kez layık bulundu.
Les Ottomans’da geleneksel hamam, Uzakdoğu ve Avrupa sauna terapileri, masajların yanı sıra üzüm ve çekirdeğinin şifasını temel alan özel bir program uygulanıyor. Caudalie Vinotherapi tekniğiyle çekirdek özü kullanılarak cilt bakımı yapılıyor. Fıçı banyolarında vücut, üzümün yararlı özüyle buluşturuluyor (www.lesottomans.com).

BODRUM KEMPINSKI HOTEL BARBAROS BAY
Türkiye’de resort kategorisi birincisi

2008’de ünlü İngiliz seyahat dergisi Conde Nast Traveller dergisince “Avrupa’nın İyi Otel SPA’sı” seçilen Bodrum’daki Kempiski Hotel, 2010’da da yine aynı yayın tarafından “Dünyanın En İyi 25 SPA’sı” listesine alınmıştı...
Kempiski’nin SPA’sı geçen yıl da Dünya Seyahat Ödülleri’nde Türkiye’nin Lider SPA Resort’u seçildi.
5 bin 500 metrekarelik Six Senses SPA’da detoks programları, masajlar, bölgesel bakımlar altı ayrı terapi paketiyle uygulanıyor (www.kempinski.com).

CLUB HOTEL SERA
Lüks kulvarda yarışıyor

Dünya Lüks Otel Ödülleri’nde geçen yıl Hotel Sera’nın SPA Royal’i Dünyanın En İyi Lüks Spor SPA’sı ve Türkiye’nin En İyi Lüks Otel SPA’sı seçildi. Antalya’nın Lara bölgesindeki otelin iki SPA’sı bulunuyor. Club Royal, 12 masaj odası, hamam, buhar banyosu, solaryum bir hidrotepapi odası ve iki VIP odasıyla hizmet veriyor. Su terepisi, arama masajı, sauna, peeling ve jakuzi üniteleri de kullanıcıların hizmetinde (www.clubhotelsera.com.tr).

False