Ödüllü görüntü yönetmeninden söyleşi

Güncelleme Tarihi:

Ödüllü görüntü yönetmeninden söyleşi
Oluşturulma Tarihi: Mart 07, 2017 15:31

Ödüllü görüntü yönetmeninden söyleşi

Haberin Devamı

 

Ali ÇEVİKBAŞ/ISPARTA, (DHA) - SÜLEYMAN Demirel Üniversitesi'nde (SDÜ) düzenlenen 'Sinemada Işık ve Gölgeyle Öykü Anlatma Sanatı' konulu söyleşide görüntü yönetmeni Aytekin Çakmakçı öğrencilerle buluştu.

SDÜ İletişim Fakültesi tarafından Sinemada Işık ve Gölgeyle Öykü Anlatma Sanatı konulu söyleşi düzenlendi. Hukuk Fakültesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen söyleşide 100'e yakın sinema filmiyle 40'a yakın televizyon dizisinde görüntü yönetmenliği yapan, branşında 'Altın Portakal', 'Altın Koza', ve 'Altın Kelebek' gibi ödüllerin sahibi Aytekin Çakmakçı, tecrübeleri ve sinema hakkındaki bilgilerini paylaşarak öğrencilere tavsiyelerde bulundu.

Senaryonun sinemanın kalbi olduğunu söyleyen Aytekin Çakmakçı, "İyi senaryo yazımı için Türk diline hakim olmak lazım. Bu da okumaktan geçer. Hangi branşı seçerseniz seçin okumak size hep avantaj sağlar" dedi.

Günümüzde eskiye nazaran daha geniş imkanlara sahip olunduğunu aktaran Çakmakçı, yetişen neslin çok şanslı olduğunu vurguladı. Çakmakçı, "Bizim zamanımızda sinema kitapları bulunamıyordu, sinema okulları ve akademileri yoktu. Bugün her yerde sinema akademileri var. Kışın sıcak mekanlarda ders çalışıyorsunuz bunun kıymetini bilin. Ailenizin sizi hangi şartlarda okuttuğunu, size nasıl emek verdiğini unutmayın. Kıymet bilin, farkında olun, yoktan var edin ve çok kitap okuyun" diye konuştu.

Bir işi doğru yapmanın insanı her zaman bir adım öne çıkaracağına dikkati çeken Çakmakçı, eğitim amacıyla öğrencilerle kısa film çalışması yapacaklarını belirterek çekimlere başlamadan öğrencilere konuya ilişkin teknik bilgiler verdi.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!