Ödüllü eylem

Güncelleme Tarihi:

Ödüllü eylem
Oluşturulma Tarihi: Kasım 26, 2009 00:00

Atama bekleyen öğretmenler, Milli Eğitim Bakanlığı önünde eylem yaptı. Anadolu Eğitim Sendikası eylemde sözleşmeli iki öğretmene ‘Başöğretmenlik Onur Ödülü’ verdi.

Haberin Devamı

ANADOLU Eğitim Sendikası (AES), Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) önünde gerçekleştirilen eylemde, atama bekleyen sözleşmeli iki öğretmene ‘’Başöğretmenlik Onur Ödülü’’ verdi.
Başöğretmenlik Onur Ödülü
AES Genel Başkanı Cansel Güven, Ataması Yapılmayan Öğretmenler Platformu (AYÖP) üyelerinin de destek verdiği protesto eyleminde yaptığı açıklamada, Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘’Başöğretmenlik’’ unvanını alışının 81. yılında, kutlamadan çok anma görevini yerine getirmek için bir arada bulunduklarını söyledi. Açıklamanın ardından bu yılki “Başöğretmenlik Onur Ödülü’’nü iki kişiye vermeyi kararlaştırdıklarını ifade eden Genel Başkan Cansel Güven, 8 yıldır atama ve kadro bekleyen resim öğretmeni Bayram Şen’e ve sözleşmeli olarak ikinci yılını tamamlamak üzere olan, üç çocuğu ve eşinden ayrı Şanlıurfa’nın Hilvan ilçesinde görev yapan Arzu Demirtaş’a ödüllerini sundu.

Haberin Devamı

Soruna çözüm beklİyoruz

ATAMASI Yapılmayan Öğretmenler Platformu (AYÖP) üyesi öğretmenler de, atamalarının yapılmadığı gerekçesiyle Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) önünde eylem yaptı. AYÖP üyeleri, Maltepe Köprüsü altında toplanarak, alkış ve sloganlar eşliğinde Kızılay’daki MEB binasına yürüdüler. Grup adına burada açıklama yapan Serkan Subaşı, Türkiye’de 327 bin ataması yapılmayan öğretmen bulunduğunu, bunlardan 243 bininin KPSS’ye girdiğini belirtti. Hiçbir siyasi amacın peşinde olmadıklarını, sadece hak arayışı içinde olduklarını vurgulayan Serkan Subaşı, yetkililerin sorunlarına çözüm bulmasını beklediklerini söyledi. Açıklamanın ardından, AYÖP üyeleri kalem
kırdı ve kırmızı kart ile tepkilerini dile getirdi. Eyleme, bazı CHP milletvekilleriyle, çeşitli sendikaların temsilcileri de destek verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!