Ödüller sahiplerini buldu

Güncelleme Tarihi:

Ödüller sahiplerini buldu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 01, 2016 17:34

15. Boston Türk Film Festivali programında 10. Boston Türk Belgesel ve Kısa Film Yarışması’nda derece alan filmlerin  ödülleri filmlerin gösteriminden sonra düzenlenen bir törenle  yönetmenlerine takdim edildi. 

Haberin Devamı

Boston Güzel Sanatlar Müzesi’nde yapılan film gösterimleri ve törenden sonra yönetmenlerin deneyimlerini ve sinemaya bakışlarını seyirciyle paylaştığı, moderatörlüğünü Boston Globe gaztesinin  film eleştirmeni  Peter Keough’nun yaptığı Türk Sineması bir de panel  düzenlendi.

Boston Güzel Sanatlar Müzesi’nde yer alan panele yönetmenler Ahmet Boyacıoğlu, Ben Hopkins, Yasemin Akıncı, Ramazan Dinler, Selman Naçar ve Gündüz Sevdi katıldı.

Ödüller sahiplerini buldu


10. Boston Türk Festivali Belgesel ve Kısa Film Yarışması’nda En İyi Kısa Film Jüri  Ödülü’nü Yasemin Akıncı’nın  Kırmızı Işık – Fransa Çok Güzel ve Gündüz Sevdi’nin Sıradaki filmleri paylaşmış,  En İyi Kısa Film Seyirci Ödülü’nü  Selman Naçar’ın Kuyu, En İyi Belgesel Jüri  Ödülü’nü Ramazan Dinler’in Koçer,  En İyi Belgesel Seyirci Ödülü’nü ise Orhan Çalışır, Cengiz Kültür ve Dirk Meissner’in Zülfü Livaneli: Doğu ve Batı Arasında adlı filmleri almıştı.

Haberin Devamı

2006 yılından beri New England Türk Amerikan Kültür Derneği tarafından düzenlenen ve jüri üyeliklerini Harvard Film Arşivi’nin Küratörü Jeremy Rossen, Boston Güzel Sanatlar Müzesi’nin Film Küratörü Carter Long ve film eleştirmeni Peter Keough  gibi film konusunda saygın isimlerin yaptığı yarışmaya 350 filmin üzerinde başvuru yapılmış, finale kalan 40 belgesel ve kısa film seyirciyle buluşmuştu.

11. Boston Türk Festivali Belgesel ve Kısa Film Yarışması bu yıl 4-12 Kasım tarihleri arasında Boston Güzel Sanatlar Müzesi, Boston Üniversitesi ve Boston Goethe Enstitüsü’nde düzenlenecek.  Şubat 2016’da başlayan yarışma başvuruları 15 Haziran 2016 tarihinde sona erecek.  

BAKMADAN GEÇME!