Ödüller Hızlan'dan

Güncelleme Tarihi:

Ödüller Hızlandan
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 05, 2015 14:13

Kuruluşunun birinci yılını kutlayan Akasya Acıbadem, unutulmayacak bir sanat projesini hayata geçirirken, arşiv ve belge niteliği taşıyan sanat kitabında söyleşileri bulunan sanat dünyasının 12 önemli ismin katılımıyla “12 Sanatçı 12 Söyleşi” projesini bir davetle tanıttı.

Haberin Devamı

Adnan Çoker, Nur Koçak, Güngör Taner, Seyhan Topuz, Meriç Hızal, Halil Akdeniz, Ergin İnan, Adem Genç, Mustafa Ata, Balkan Naci İslimyeli, Bubi ve Bedri Baykam’ın dahil olduğu belgesel; yaşayan Türk resim ve heykel sanatçılarının önde gelen isimleriyle atölyelerinde, kamera karşısında yapılan yaklaşık 50'şer dakikalık söyleşileri kapsıyor. "12 Sanatçı 12 Söyleşi” projesi içerisinde, 2008 yılında Aydın Doğan ödülünü alan Seyhun Topuz’un tek heykeltraş olması dikkat çekiyor.

Ödüller Hızlandan

Pazartesi günü Acıbadem Akasya AVM içerisindeki Enzo Restaurant’da gerçekleşen geceyle tanıtılarak, projede yer alan sanatçılara plaketlerini Hürriyet yazarı ve yayın danışmanıDoğan Hızlan verdi. Tören boyunca 12 sanatçıyla yapılmış söyleşilerin videosu izlendi.

Haberin Devamı

Ödüller Hızlandan

SAF GYO Genel Müdürü Zeynep Akdilli yaptığı konuşmada; başta proje sahibi Bubi’olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederek, "12 Sanatçı 12 Söyleşi" belgeselini gelecek yıllarda daha çok sanatçıyı kapsayacak şekilde genişletmeyi hedeflediklerini, yaşayan Türk görsel sanatçılarını kendi ağızlarından geleceğe taşımak gibi önemli bir görevi üstlendiklerini söyleyen Akdilli, Akasya Acıbademin sanata ve sanatçıya desteklerini sürdürmeye devam edeceklerini, yakın zamanda iki katlı bir galerinin açılacağını, büyük sergilere ev sahipliği yapacaklarını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!