Ödüle doymayan film

Güncelleme Tarihi:

Ödüle doymayan film
Oluşturulma Tarihi: Şubat 02, 2011 13:44

Dünyaca ünlü yönetmen Ferzan Özpetek’in son filmi ‘Serseri Mayınlar, önemli isimlerin yer aldığı uluslararası jürisi ile dikkat çeken ve 29 Ocak günü kapanışı gerçekleşen Bari Film Festivali’nde yine ödüllere doymadı.

Haberin Devamı

Ödüle doymayan film

FİLMİN FRAGMANI - WEB TV

Ferzan Özpetek’in kalabalık bir İtalyan ailesi içindeki kimlik ve otorite çatışmaları üzerine odaklanan, dünya’yı dolaşırken sayısız ödülle dönen ve büyük başarı sağlayan filmi ‘Serseri Mayınlar’, bu yıl ikincisi düzenlenen ‘Bari Film Festivali Bi&est’ de aldığı ödüllerle yine dikkatleri üzerine çekti.

Başkanlığını Jean Roy’un üstlendiği ve Greta Scacchi, Peter Schneider, Jean Sorel ve Emanuel Ungaro gibi uluslararası önemli isimlerin yer aldığı Jüri Ferzan Özpetek’i “Mario Monicelli Ödülü” ile, En İyi Yönetmen olarak ödüllendirdi.

‘Serseri Mayınlar’ filminin aldığı diğer ödüller sırasıyla; ‘Suso Cecchi D’Amico Ödülü’ en iyi sanat yönetmenliği Ferzan Özpetek; Tonino Guerra Ödülü  en iyi senaryo Ferzan Özpetek ve İvan Cotroneo; ‘Magnani Ödülü’  en iyi kadın oyuncu Nicole Grimaudo; ‘Alida Valli Ödülü’ en iyi yardımcı kadın oyuncu Ilaria Occhini.
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!