Ödül alan karikatürlerin sergisi açıldı

Güncelleme Tarihi:

Ödül alan karikatürlerin sergisi açıldı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 23, 2016 21:53

Ödül alan karikatürlerin sergisi açıldı

Haberin Devamı

Uğur AYAZSIN/İSTANBUL, (DHA) - AYDIN Doğan Vakfı tarafından bu yıl 33'üncüsü düzenlenen Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışmasında ödül alan eserlerden oluşan sergi açıldı. Sergide uluslararası karikatür sanatçıları ile öğrenciler bir araya gelerek atölye çalışması da yaptı.

Aydın Doğan Vakfı'nın her yıl dünyanın dört bir yanından karikatüristleri bir araya getirdiği, serbest konulu Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması'nın 33'üncüsünde dün ödül alan eserlerden oluşan sergi, bu akşam Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi'nde açıldı. Açılış etkinliğine Aydın Doğan Vakfı Yürütme Kurulu Başkanı Candan Fetvacı, Yaratıcı Çocuklar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Didem Çapa, ödül alan karikatüristler, vakıf üyeleri ve öğrenciler katıldı.

KARİKATÜRİSTLER ÖĞRENCİLER İLE ÇİZİM YAPTI

Etkinlik sırasında yarının genç çizerleri, karikatür çizimleri gerçekleştirdiler. Usta karikatüristler, yapan genç çizerlerle birer birer ilgilendi.

“AYDIN DOĞAN KARİKATÜR YARIŞMASI DÜNYANIN OLAYLARINA AYNA TUTUYOR"

ADV Yürütme Kurulu Başkanı Candan Fetvacı, “Son yıllarda olduğu gibi bu yıl da karikatür yarışmamıza gelen çalışmaların çoğu maalesef göç, mülteciler, küresel ısınma, kız çocukları ve kadınların çocuklarıyla ilgili. Biz zaten bir de özel yarışma açmıştık. 'Güçlü kızlar, güçlü yarınlar' temasıyla Aydın Doğan Vakfı'nda eğitim alanında çalışmalar yaptığımız için bunu destekleyecek çizimler istemiştik. Dün akşam ödül törenimiz vardı. Orada her bir çizer, 'Keşke biz bunları çizmek zorunda kalmasaydık' dedi. Biz diyoruz ki; Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması dünyanın olaylarına ayna tutuyor. Gerçekten aynada her şeyi görebiliyorsunuz. İnşallah daha güzel şeyler olur, daha güzel sergiler açabiliriz. Ama bu dünyanın sorunlarına dikkat çekmekte çok önemli diye düşünüyorum. Hepimizin bunun bilincine varıp 'ne yapmamız gerekiyor' diye düşünmemiz lazım" dedi.

"BU SADECE ÜLKEMİZİN DEĞİL DÜNYANIN KANAYAN YARASI"

Yarışmada Aydın Doğan Vakfı 'Güçlü kızlar, güçlü bir dünya' konulu özel ödülü alan Türk karikatürist Emrah Arıkan ise, “Aydın Doğan Vakfı'na böyle bir konuda ödül verdiği için, bizi teşvik ettiği için teşekkür ediyoruz. Bu, sadece ülkemizin değil dünyanın kanayan bir yarası. Umarım çizdiğim karikatür bir nebze olsun faydalı olur, insanları bilinçlendirme konusunda yardımcı olur" şeklinde konuştu.

"AVRUPA'DAKİ MÜLTECİ VE GÖÇMEN KRİZİ İLE İLGİLİ KONUYA DEĞİNDİM"

Yarışmada birincilik ödülüne layık görülen çalışmanın sahibi İtalyan Karikatürist Marco De Angelis ise, Bu ödülü verdikleri için herkese teşekkür ediyorum. Tüm dünyada tanınan ve çok iyi organize edilmiş yarışma. Dünyada jürisinin oldukça ciddi olmasıyla tanınan bir yarışma. Bu yarışmaya binlerce karikatür, binlerce çizim katılıyor. Çok ünlü karikatüristlerin çalışmaları da bunlara dair. Bu sebeple doğru karikatürü seçmek için, doğru fikri bulmak bu kadar kolay değil. Ben mesajımı sizlere ulaştırabildiğimi düşünüyorum. Bunun için mutluyum. Avrupa'daki mülteci ve göçmen krizi ile ilgili konuya değindim. Avrupa'nın bu acil durumu karşılayabilecek durumu yok, şuanda. Avrupalılar, çok uzun bir uykudan uyanmaktalar. Umarım bu çizim ile insanların bu konuyu anlamalarına katkıda bulunabilirim" ifadelerini kullandı.

Açıklamalar sonrası gerçekleşen kokteyl sırasında sergi gezildi. Devetliler, sergiye katılan ünlü karikatüristler ve sergilenen karikatürler ile fotoğraflar çektirdi.

(FOTOĞRAF)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!