ODTÜ'lü öğrencilere Tuz Mağarası'nda ders

Güncelleme Tarihi:

ODTÜlü öğrencilere Tuz Mağarasında ders
Oluşturulma Tarihi: Kasım 04, 2014 13:02

- Üniversitenin maden mühendisliği bölümünde öğrenim gören öğrenciler, 5 bin yıllık mağarada incelemelerde bulunarak yeraltı madenciliği dersini işledi

Haberin Devamı

ÇANKIRI (AA) - Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Maden Mühendisliği Bölümü öğrencileri, yeraltı madenciliği dersi kapsamında Tuz Mağarası'nda incelemelerde bulundu.

Maden Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Aydın Bilgin ile bir grup öğrenci, 5 bin yıllık Tuz Mağarası'ndaki çalışmalarla ilgili maden mühendisi Murat Danacı'dan bilgi aldı.

Mağaradan günde yaklaşık bin 200 ton tuz çıkartıldığını ifade anlatan Danacı, "Mağaranın bazı galerileri, turizme kazandırılması için bırakıldı. Tuz Mağarası, Polonya ve Romanya'daki örnekleri gibi dizayn edilerek yerli ve yabancı turistlerin gezebileceği turistik mekana dönüştürülecek" dedi.

Prof. Dr. Hasan Aydın Bilgin de her yıl ziyaret ettikleri mağarada öğrencilerle ders işlediklerini, buradaki çalışmaların öğrencilerin eğitimi açısından önem taşıdığını söyledi.

Haberin Devamı

Maden konumunda bulunan mağaradaki tuz üretimini öğrencilerin görmesini istediğini vurgulayan Bilgin, "Bir dersimizi burada işleme fırsatı buluyoruz. Çankırı'da bulunan mağara, Türkiye'nin ve dünyanın en önemli tuz madenlerinden birisi. Bu açıdan burayı önemsiyoruz" ifadelerini kullandı.

Bilgin, daha sonra öğrencilere mağara ve madencilik konusunda ders verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!