ODTÜ’de protezler yazıcıdan çıkacak

Güncelleme Tarihi:

ODTÜ’de protezler yazıcıdan çıkacak
Oluşturulma Tarihi: Ocak 05, 2018 16:13

ODTÜ Biyomalzeme ve Doku Mühendisliği Mükemmelliyet Merkezinin (BIOMATEN) Kurucu Müdürü Prof. Dr. Vasıf Hasırcı ile ODTÜ Teknokent’te faaliyet gösteren BTech Innovation Genel Müdürü Kuntay Aktaş arasında, kafatası kırıklarının tedavisinde kullanılmak üzere, zamanla eriyip doğal dokunun yeri alacak, 3 boyutlu yazımla üretilecek kraniyofasyal protezler geliştirilmesi için lisans anlaşması yapıldı.

Haberin Devamı

Vücutta eriyip zamanla yerini gelişen kemiğe bırakacak bir malzeme geliştiren Prof. Dr. Hasırcı ve ekibi ile Türkiye'de 3 boyutlu yazıcı firmalarından BTech Innovation, anlaşma kapsamında trafik kazası, ateşli silah yaralanması, tümör gibi sebeplerle kaybedilen kemik dokuları yerine geçebilecek, vücutta zamanla eriyecek ve hastaya özel olarak tasarlanabilecek bir protez geliştirilmesini hedefliyor.

YARARINI GÖRMEK İSTİYORUZ

Prof. Hasırcı, “Biyomalzeme araştırmacıları olarak bizler de bu alanda yaptığımız çalışmaların insanlara sağlayacağı yararları görmek istiyoruz. Bu nedenle bu ortak çalışmayı üniversite-endüstri uygulaması açısından çok olumlu bir ilişki olarak görüyorum" dedi. BTech Innovation Genel Müdürü Kuntay Aktaş da, "Ülkemizin en önemli bilim insanlarıyla çalışıp kendi teknolojimizle birleştirme fırsatı bulduğumuz için oldukça heyecanlıyız. Bundan sonraki süreçte bu teknolojiyi ticarileşebilir ürüne dönüştürmek için gayret göstereceğiz" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!