ODTÜ ne diyor?

DÜNKÜ Avni Kavlak imzalı “ODTÜ’lülere yakışmadı” başlıklı yazıya ODTÜ Rektörlük çevrelerinden şu bilgi verildi:

Haberin Devamı

“Üniversitemizde 21 Ekim 2011 Cuma günü üzücü olaylar yaşanmıştır. Üniversitemizde işyeri temsilcisi olmayan bir sendikanın düzenlediği ve üniversite dışından gelen grupların da katılımıyla Cuma namazı çıkışında yürüyüş yapılacağı duyumu üzerine, kendilerini ‘Barış İnsiyatifi’ olarak adlandıran bir grup yürüyüşü protesto etmek istemiştir. Rektörluk önünde karşılaşan gruplar karşılıklı sloganlar atmış; Rektörlük yetkililerinin gruplarla konuşması ile İstiklal Marşı okunduktan sonra dağılmışlardır.
Bu olay maalesef Hürriyet Gazetesi Ankara ekinde olduğu gibi yansıtılmamıştır. Üniversitemizde, Türk Bayrağına saygısızlık yapılmasına veya İstiklal Marşı’nın okunmasının engellenmesine göz yumulması asla söz konusu olamaz.
Üniversitemiz, 17 Ekim 2011 tarihindeki saldırıda şehit olan askerlerimizi anmak ve şükranlarımızı ifade etmek için çok anlamlı olduğuna inandığımız bir etkinlik düzenlemiştir. 23 Ekim Pazar günü Eymir Gölü’nde düzenlenen törenle diktiğimiz binlerce fidan, bu hain saldırıda hayatını kaybeden şehitlerimizin anısına ithaf edilmiştir.
Sayıları bini aşan ODTÜ öğrencisinin yanı sıra, mensup, mezun ve Ankaralıların geniş katılımıyla gerçekleştirilen bu etkinliği duyurmak için ‘bu fidanlar tüm şehitlerimiz için’ başlıklı duyuru ve davet halen ODTÜ web sayfasında durmaktadır.”

Haberin Devamı

Hoy-Tur yine gururlandırdı

BEN ABD’de yaşayan bir Türk vatandaşıyım. Amerika’nın Dallas kentinde Addison Belediyesi’nce düzenlenen Dünya Festivali’nde (Worldfest) Türk rüzgarları esti.. Dallas Türk Derneği TURANT tarafından organize edilen Türkiye bölümünde (Turkishfest) geçen yıl festivale ilk defa katılan Çankaya Belediyesi Hoy-Tur Halk Dansları Topluluğu bu yıl da Teksas’ın dört bir yanından gelen Amerikalıları adeta büyüledi. Yoğun istek üzerine tekrar davet edildiği bu yılki festivalde Çankaya Belediyesi sponsorluğunda gelen HOY-TUR Halk Dansları Topluluğu, Türkiye’nin dört bir yanından sergilenen yöre dansları ve müzikleri ile binlerce izleyenin yoğun ilgisi ile karşılaştı. 14 yıldır Teksas’ta Houston ve Dallas’ta Türk Festivallerinin organizasyonlarında önemli rol oynayan ve kendisi de eski bir HOY-TUR’lu dansçı olan Oğuzhan Alay festival ile ilgili izlenimlerini anlatırken “Tek kelime ile çıtayı her yıl daha yükseğe çıkartmakta olan HOY-TUR’un gözle görülen bir gerçek ve çok gururluyum” dedi.
Amerika’lıların gelecek yıl da tekrar Hoy-Tur’u Dallas’ta görmek isteyeceklerinden eminim. Emek veren tüm arkadaşlarıma ve Çankaya Belediyesi’ne, Dallas TURANT Derneğine teşekkurlerimi iletiyorum”
Türkiye tüm yörelleriyle ancak bu kadar temsil edilirdi. 
Şaduman GÜRBÜZ

Haberin Devamı

Unutmayalım!

DEPREMİN iki bilinmeyeni vardır.
Ne zaman olacak?
Siz o anda nerde olacaksınız?
Demek ki sadece sağlam evde oturmakla sorun çözülmüyor! Tüm ülke çapında ve her yerde, herkes bu bilinçle yetişmiş ve eğitilmiş olması gerekiyor.
Bir müteahhidin, arsa sahibinin, bireysel kazancına göz yummakla, yüzlerce insanın hayatını feda ettiğimizi, ne zaman anlayacağız?
357 üniversitelerimizle övünüyoruz. En az o kadar da inşaat, mimarlık fakültelerimiz var.
Yanlışı mutlaka arayıp bulmalıyız.  Kazım ÇİLOĞLU

KISA... KISA...

- ŞİKAYETİMİ 186 nolu telefona defalarca iletmeme rağmen Ayrancı Reşat Nuri Sokak 13 numara civarında sokak lambaları yanmıyor. Sokak zifiri karanlık. Akşam 7’de bile işten gelirken korkuyoruz.
Meltem ALTINTAŞ
- YENİMAHALLE Belediyesi “Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nin”  29 Ekim’deki açılışı ertelendi..

Yazarın Tüm Yazıları