ODTÜ Mezunu Fizikçi Kendini Asmek Kurslarıyla Geliştirdi

Güncelleme Tarihi:

ODTÜ Mezunu Fizikçi Kendini Asmek Kurslarıyla Geliştirdi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 04, 2016 12:29

ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ MEZUNU FİZİK UZMANI YAVUZ KOCAOVA, PROJELERİNİN TASARIMLARINI ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ASMEK'TE ÖĞRENDİĞİ ÜÇ BOYUTLU ÇİZİM PROGRAMIYLA YAPIYOR

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) mezunu fizik uzmanı Yavuz Kocaova, projelerinin tasarımlarını Antalya Büyükşehir Belediyesi Antalya Sanat ve Mesleki Eğitim Kursları’nda (ASMEK) öğrendiği üç boyutlu çizim programıyla yapıyor.
Antalya Büyükşehir Belediyesi ASMEK kurslarına kayıt olan kursiyerler bilgisayardan yabancı dile, pastacılıktan çeşitli el becerilerine kadar onlarca farklı alanda eğitim alıyor.
Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Gıda Güvenliği ve Tarımsal Araştırmalar Merkezi’nde Fizik Uzmanı olarak görev yapan Yavuz Kocaova da ASMEK’in bilgisayar kurslarına katıldı. Kocaova, ASMEK’te aldığı eğitimin de katkısıyla; İngiliz atları ve besi hayvanlarının röntgenini çekerek hastalık ve sakatlıklarına anında müdahale etme imkânı sağlayan Büyük Hayvan Görüntüleme Ünitesi tasarladı.
ODTÜ Fizik mezunu Yavuz Kocaova veterinerlerin eksikleri doğrultusunda hayata geçirmeyi planladığı Büyük Hayvan Görüntüleme Ünitesi’nin çizimlerini ASMEK’te öğrendiği Üç Boyutlu Çizim (SOLİDWORKS) programı ile yazılımını ise Dinamik İnternet Programcılığı PHP Geliştirme ve Uyum programı ile yaptığını söyledi. Kocaova, ASMEK kurslarının mesleki gelişimine önemli katkı sağladığını ifade etti.
ELLE YAPTIĞI ÇİZİMLERİ ŞİMDİ BİLGİSAYARDA YAPIYOR
ASMEK’e ilk Almanca öğrenmek için geldiğini belirten Kocaova, kursları tanıdıkça kendisine yararlı olabilecek diğer kursları da keşfettiğini kaydetti. Yavuz Kocaova, Atlar için tasarladığı, yarış sonrası hasar gören kemik ve iç organları anında tespit imkânı sağlayan görüntüleme ünitesinin çizimlerini ilk olarak elle yaptığını, bu nedenle hataların oluştuğunu ifade etti. Hataları gidermek için ASMEK bünyesindeki Üç Boyutlu Çizim (SOLİDWORKS) kursuna gitmeye karar verdiğini anlatan Kocaova, “ASMEK kurslarının bana çok faydası oldu. Eksikliklerimi tamamlama imkanı buldum. Artık hatasız çizimler ve projeler çıkarabiliyorum. Bununla beraber ASMEK’ten Dinamik İnternet Programcılığı PHP Geliştirme ve Uyum Eğitimi alarak cihazın yazılımını da kendim geliştirdim” dedi.
ASMEK’te mesleki gelişim kazanırken sosyalleşme imkanı bulduğunu da belirten Kocaova, “Yeni insanlar tanıdım. Çok keyifli zamanlar geçiriyorum. İşten biraz uzaklaşmak, hobi edinmek için şimdi de Atatürk ASMEK Kurs Merkezi’nde Gitar ve Dans kurslarına gidiyorum. ASMEK beni her anlamda geliştiriyor” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!